Klik Yer!! Mekasih...

Friday, September 11, 2015

Menangis Dapat Makan Burger KGB Bangsar Ni!

Dah janji dengan Eira lepas dia abis pantang wajib kena jumpa..Mau tak setiap hari dia whatsapp kitaorang kata rinduuuu nak jumpa..Rindu nak gosip2 dengan korang..Rindu nak gedik sama2..Rindu nak makan suap2..hahaha Ok tipu.. =P

Aku ngan Ayu tunggu dia whatsapp jer..Dia kat JOM JUMPA! terus On dengan Ayu..Yerla dah ada anak 3 tiga ni, faham2 jer la jadual untuk free tu macam mana..

Hari sebelum nak jumpa tu pon dah pening nak pilih tempat makan mana yang best..hahaha Aku nak pergi Eat & Me.. yang Ayu pulak nak makan, makanan Jepun, Mizu kat Bangsar tu..eeee tak nak sushi sushi la Ayu, nak makan benda2 manih jer..Kebetulan masa whatsapp dengan dorang tu, bendera Jepon datang tu yang tekak tak pandang benda lain ingat nak desserts jer..hahaha Eira sound korang ni pasal makan pon nak gaduh ker?? aduihh yer pon..Eh gaduh la best..kekekeke..tapi bukan gaduh betul 2 la..gaduh manja2 jer..aku dengan Ayu jenis tak ambil pusing..aku boleh kutuk ko, ko boleh kutuk aku..tak kisah tak dendam..jangan nak kutuk sikit terus sentap 100 hari tak nak bercakap..no no no..tak baik macam tu..lebih baik cari dan betulkan kesilapan diri sendiri, tambah ilmu dan banyakkan berkawan..gitcheww..

Ok berbalik pada permulaan cerita iaitu pilihan restorang mana menjadi pilihan kalian bertiga?? nampak pilih tempat pon macam nak makan dekat 5 star hotel..hahaha Masa tengah google nak cari tempat makanan paling sedap di Bangsar terkeluar KGB Bangsar ni dan kebetulan masa aku lepak dengan Ayu Aseng ada malam tu, Aseng suggest suruh kiteorang pergi KGB Bangsar tu..susah sangat nak pilih tempat..nasib baik pernah google pasal KGB Bangar ni..terus set dengan Ayu..Eira pulak ok ok jer perempuan tu, dia tak kisah makan mana2 janji jumpa..

Lamanya tak lepak bertiga..rindu serindunya..

Kalau korang pakai Waze taip jer KGB Bangsar..Nampak sebelah tu Cafe Eat & Me..teringin nak makan desserts kat situ pulak..yeaaaa dapat jugak makan..tu next entry...tunggu ye kawan2...

Intai-intai dari luar..harap2 tak ramai orang..puhh kanana puhh kiri dengan harapan ada kerusi meja kosong..

Fuhhh nasib baik ada, tu pon dekat dengan kaunter..jadila..

Jangan risau buger ni Halal..

Nak oder kena pergi kat kaunter..

 Hi kesayang Ceernoh..berseri-seri lepas abis pantang yer..seronok kemain dapat keluar rumah..

Ni pon kesayangan jugak.. Ayudenira..

Sementara menunggu burger kami sampai selfie bertiga dulu..

Fries sampai dulu..Burger sat lagi..

Kiteorang ambik yang set, fries + burger.. Cajun, Herbed dan Sweet Potato..

Sedap2 fries dia..paling sedap yang sweet potato colour orange tu lemak dan manis..

Jaga-jaga Kak Ceera kembali beraksi..awas aku akan jadi blogger tegar lepas ni..yeaaa macam ni la kita nak..masa pregnant blog Ceera tak update sangat sebab dia memang setiap kali pregnant jadi malas nak update blog..lepas ni no no malas ye kesayangan ku..nanti ada geng nak pergi event nuffnang..hehehe Chaiyokk Ceeranoh!

Eira ambik Bella Bom-Chicken RM21.90..

Bismillah..Ngap terus!

Dalam dia ada mushroom + cheese..

Jom kita rasa dalam dia pulak..

Besar betul mushroom dia..tak tau nak ngap celah macam mana..hahaha

Ni saya punye..Bash RM18.90..Ye memang Bash jer nama dia..senang nak sebutkan..Bang saya nak oder Burger Bash satu! gitcheww..

First time makan burger ada cornflakes, unik!

Yumm nasib baik sedap..serius la weii burger2 kat sini semua sedap tau..korang mesti try makan KGB Burger ni..sumpah takkan menyesalnya..Kalau menyesal maki aku..hehehe

Ayu kan hantu cili..harusla dia pilih Bobcat + Extra chili..gile Ayu dah pedas mintak extra lagi..buasir kang baru tau..hahaha..tapi takde la pedas sangat sampai menjejeh air liur..

Nampak biji cili dia, bersepah..

Buger yang Ayu pilih ni pon sumpah sedap..pon wajib korang cuba!

Tengah menaip ni pon teringat-ingat KGB Burger..nak repeat datang sini lagi, nak ajak Affan pulak..Affan dapat makan burger kat sini, menangis-nangis ni..hahaha

Alhamdulillah dah kenyang..Kebetulan birthday Ayu jatuh pada 7 September celebrate sekali..tu kita makan desset pulak okey..

Address : 

KGB-Killer Gourment Burger
23, Jalan Telawi 2, Bangsar

Opening hours :
Weekdays-Lunch & Dinner
Weekends 12pm-11pm (tutup hari Selasa)

piece : kathyjem

6 comments:

yoorin melacolea said...

okey! nak bookmark !!

yayang laling said...

cik kathy mana yana.. dah lama tak nampak yana

zeera lily said...

ceera da hbis pantang ye.. wahhhh... jelnya tgk bdn dia maintain sliimm je

Cik Puan Eka said...

wowww mmg nampak best gile burger dia. tgok fries pon dah meleleh air liur ni, lagi2 sweet potato fries tu. nyum2 masuk dalam list haha

cik nur said...

sedap eh mesti serbu nih haihh laparrr hihihi :)

Putri said...

Sedapppp..tp jauh sangat la pulak