Klik Yer!! Mekasih...

Monday, September 14, 2015

Berdessert Pulak di Eat & Me!

Lepas makan KGB-Killer Gourment Burgers kitaorang pergi cafe sebelah Eat & Me, nak makan dessert pulak..Rupanya KGB dan Eat & Me ni sama owner, rasanya la kot..

Perut dah penuh desserts pulak..dasar bela saka macam ni la..hahaha..Dari hari tu dok teringin nak makan pavlova kat Eat & Me ni..

Eat Me Artisanal Desserts
23 Jalan Telawi 2,
Bangsar Baru, Kuala Lumpur.

 Waktu operasi : 
Mon - Thursday : 4pm - 11pm
Friday - Sunday : 2.00pm - 12am

Antara menu2 menarik di Eat & Me..

Cantik sungguh decoration cafe ni..tenang jer rasa..rasa macam duduk santai dalam rumah..

Muka kenyang tapi nak makan lagi..behehehe

Senyum tak perlu kata apa2...

2 sahabat paling dicintai dan dikasihi, Ayu dan Eira..

Ayu oder pavlova, aku oder ice cream.. Eira tak nak oder dessert, tapi kena paksa jugak oder..hehehe mana boleh oder satu kongsi bertiga..nak rasa dessert2 yang lain..nak rasa yang churros tu..Ayu pulak kembang tekak dengar churros, mau tak dua hari berturut-turut masa meniaga kat The Strand weekend hari tu melantak churros..memang tak la die nak oder churros tu..so Eira la kena paksa oder churros tu..hehehe Aku lak oder ice cream..

Ayu oder Ice Shaken Lemon Tea RM7.50..

Eira oder Latte RM9.50..eh betulkan Eira ko oder Latte..hahaha Lupa pulak aku..eh betul la kan.. =P

Ayu punye Kak Eton Mess RM16.30..kakaka Tak la Kak tu aku tambah jer..Nama betul dia Eton Mess..apa da nama Eton bagi la nama molek sikit..kekeke..Ni paling champion rasa dia sebab tak manis sangat..Apa dalam dia? Dalam pavlova tu dia letak cruncy hazelnut & passionfruit.. tu yang buat rasa pavlova tu lain dari pavlova yang pernah aku makan..

Bahagian dalam, menarikkan..korang patut cuba memang terbaik pavlova dia..menangis keluar ayaq hingus dapat makan pavlova ni tau..hahaha

Eira oder churros..first time aku dengan Eira makan churros..masing-masing : Ooooo macam ni rasa churros dia..takde la sedap sangat rasa macam kuih cakoi jer..hahaha

Sos dia kitaorang pilih belgian dark..

Aku ambik Golden Crumb RM11.30..pon sedap jugak ice cream dia, ada rasa salted caramel..tapi ni tak abih sebab kekenyangan sangat sangatttt..tu la nak oder lagi setiap sorang dessert..menangis dah abis..

Pavlova Ayu jugak yang laku..rileks2 jangan berebut-rebut..masing2 puji, ermmm dapnyaaaa..sedapp weiii..

Eira tudung ko pon nak makan sekali ker..Tau la sedap takyah la tudung pon sekali nak ajak makan.. >_<

Hisap jari pulak..
Hisap kain tudung pulak..adehhh lapar lagi ker Eira..mampos kena makian dalam komen nanti..larikkkk!

Terima kasih Eira bucuk lanjer aku dengan Ayu dessert paling sedap di Bangsar..Nanti celebrate birthday kita bertiga ko belanja lagi ek..kekeke Mmmuahhh sayang ko.. *ayat bodek nak suruh belanja lagi..

piece : kathyjem

2 comments:

Lea Ismail said...

hahaha. hisap tudung. selalu juga buat mcm tu bila makanan tertumpah kat tudung.tapi sellau buat dlm keretalah

Nurul Aini Mohd Noor said...

nice blog, nice pics, nice desserts :-)

-ainishareandcare.blogspot.com-