Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 8, 2015

Satu Family Bersteamboat di D'Manggis Steamboat Sg. Buloh

Jumaat macam biasa la ambik Raiisah kat rumah mak..Sampai2 je mak bagitau Zura call ko ajak makan steamboat..Tengok phone laa, tak perasan..Affan ada hal malam ni rasanya tak join la mak..Elok jer siap2 nak gerak balik akak aku sampai..Sorry la aku pon last minit bagitau ko..Jom la Abang Haris nak belanja makan..Tak boleh Affan ada hal dah janji ngan kawan dia nak ambik barang..Affan kata takper dia boleh pergi sorang..nanti balik suruh kakak awak hanta..nasib baik akak aku baik hati nak hanta..kalau tak paksa Affan pergi jugak..hehehe so malam tu Affan tak join la..

Makan dekat Cafe D'Manggis Steamboat & BBQ Sungai Buloh..dekat dengan rumah mak..banyak kali dah lalu depan D'Manggis Steamboat ni tak pernah mai pon..sekali mai ooo boleh tahan cafe ni besar..Abah pernah makan sekali kat sini, dia kata sedap steamboat kat sini..jadi moh la kita try makan..

Masa ni mai dah kol 10..tak banyak pilihan sangat..

Ingat nak kuah sup sekali takde yang ada kuah tomyam..takut pedas jer budak2 nak makan..

Darwish ni yang dia tuju dulu..ice cream..

Lama tak makan steamboat..dari bulan puasa hari tu dok mengidam nak makan..dapat makan senyap terus, tak pandang kiri kanan..hehehe

Lama tak main bakar-bakar..syok golek2 kan daging atas tu..hehehe

Bapak saya, Jamaludin bin Mat..Orang panggil Abang Jem..terus nampak muda abah, orang panggil abah abang Jem..kekeke Sebab tu blog saya letak nama KATHYJEM... ^_^

Ni pulak Abang Ipar saya, Haris..Dah pencen askar ni makin sihat badan ye abang Haris..hehehe Terima kasih abang Haris belanja satu family makan steamboat..semoga murah rezeki abang Haris..

Sedar2 kat 4 bulan dah kandungan kakak aku..sekejap betul..kang tau2 ko dah beranak Zura..Doa banyak2 harap yang nombor 3 ni baby girl pulak..ada geng nak main masak2 dengan Raiisah..

Raiisah dan Darwish..Dua orang ni tak boleh senyap 5 saat ada jer benda nak buat..suruh makan asyik ngadap phone jer, tak pon lari sana sini..

Luthfi jugak bagus..Dah besar ni kuat makan..Masa dok kat Sarawak tu kending jer..Dok KL jadi kuat makan pulak..badan pon berisi sikit..

Sampai rumah Affan tanya sedap ker tak makan tadi..mesti la steamboat kot..mana boleh cakap tak sedap..B kena try makan situ...sedap dan murah..seorang RM26 jer..

Abah ngantok ek?? hehehe

Orang lain perut kenyang Raiisah baru hegeh nak makan..tu la suruh makan nak main..

Sup tomyam tu pedas sikit..basuhkan mee tu dengan air.. dapat la dia makan 3 4 suap..jadi la ada benda masuk dalam perut..petang tu mak kata dah makan nasi dah..

Syok suasana macam ni..dah lama tak makan together2 satu family macam ni..orang pulak tak ramai..yerla kat kol 11 dah kot..hehehe

Last sekali rojak buah..tabur kacang banyak2 baru sedap!

Luthfi yang ambik gambar ni..Pandai! lepas ni leh jadi photographer..Boleh geng dengan mummy suka ambik gambar..

Masing2 berebut nak ambik gambar dengan atuk..Tiga2 kesayangan atuk ni..

Masing2 dah kekenyangan..jom balik hantar atuk & nenek..pastu hanta mummy pulak..Ok abang Haris..Terima kasih daun keladi kalau boleh hendak lagi...hehehe

Alamat :
Kafe D'Manggis Steamboat & BBQ Sungai Buloh
Jalan Kuang, Kampung Cempedak
47000 Sungai Buloh, Selangor
03-6038 6844/019-233 1973

Kemudahan : Surau & kawasan parking..

piece : kathyjem

13 comments:

Rizziela said...

kalau dekat boleh g..mcm best aja

Hafiz Hafizol said...

wah wah Abang Jem .. hahaha... semoga abg Jem dipanjangkan umur selalu yeee... =D

jasmarina jasni said...

besar jugak meja steamboat die.. senang satu family nak makan..

Jen Jen Areff said...

menarik tertarik. Thanks sharing

miss eimanhikmah said...

Mcm best jeee..dekat dh dgn rumah

Cik Ecah said...

oh rojak.....sedapnyee

aishah mustafa said...

Dulu masa study kat unisel 2,3 kali makan kat sini... best mkn steamboat and grill ramai2... masa tu rm20 je satu kepala...

Amanda Suria said...

Akak pernah makan sekali kat sini...memang sedap..

cik nur said...

lama rasa tak makan steambit haihh

Unknown said...

price for dewasa berapa ya?

Unknown said...

price for dewasa berapa ya?

Aizie Izzaty said...

price for dewasa seorang berapa?
tringin nak pergi

rain.rain34 said...

Salam. Tutup pukul brapa ye,?