Klik Yer!! Mekasih...

Friday, December 2, 2011

Al-Fatihah Buat Rara Zikry..

Malam semalam aku buka twitter terperasan semua orang sebut Al-Fatihah buat Rara Zikry.. Siapa tu Rara Zikry...

Mula sekali perasan Eira & Ila tweet Al-Fatihah Rara Zikry.. Terus tanya Eira.. Manjer... Siape Rara Zikry tu manjer...? Aku pon apa lagi search google nak tau siapa Rara Zikry tu..

Okey die memang cantek dan lawa.. Aku yang perempuan ni pon memang terpegun dengan kecantikkan die.. :)

Walaupon die bukan pelakon or penyanyi die memang sangat cantek kalah pelakon dan penyanyi... Kat berita TV3 dan NTV7 pon ada siarkan kisah die..

Senyuman die boley buat lelaki cair tau..Kamu sangat cantik Rara..

Tapi Allah lebih menyanyangi arwah.. Beliau meninggal dunia pada kira2 jam 10 malam di Sunway Medical Centre pada 1 Disember 2011..

Ini sedikit info pasal Rara ...

Pada 19 Mac 2010, Rara Zikry mengalami serangan asma ketika mengayuh basikal (tapi mummy dia cakap, masa dia tgh jogging) bersama rakan-rakan. Kemudian beliau dihantar ke Subang Jaya Medical Centre dan dimasukkan ke ICU dalam keadaan koma. Tak lama lepas tu dia terjaga tapi dah tak boleh cakap dan mengalami beberapa komplikasi lain.

Tak berapa lama lepas tu, dia telah dipindahkan ke Hospital University untuk further treatment dan doktor diagnose dia telah mengalami Hypoxic Ischemic Encephalopathy (brain damage). Dan sekrang keluarga dia memerlukan sumbangan dari apa jua jenis tak kira wang ringgit, doa mahupun apa sahaja yang boleh meringankan beban mereka..

Nak tahu lebih lanjut tengok di sini.. KUBI KONA KANAN KIRI

Menurut satu sumber di fb nyer.. Arwah di bawa ke rumah keluarganya di 90, Jalaan USJ 6/2B Subang Jaya dan akan di bawa ke Masjid SS19, Subang Jaya pada pagi ni dan akan di semadikan sebelum solat Jumaat..

Moga Roh arwah Rara Zikry ditempatkan di tempat yang semulia2nya di sisi mereka yang beriman dan beramal soleh dan diampunkan segala dosa2nya.. Semoga keluarganya tabah menjalani ujian dari Allah swt. ALFATIHAH

piece : kathyjem

11 comments:

Wawa_Nadwa said...

oh ada kisah arwah ada kuar tv3 arituh.
cantik sgt dia kan.
taktau plak dia meninggal.

Al-FATIHAH.

kathy jem said...

kan..sedih pulak bc kisah die.. =(

ummiP3 said...

Takziah buat keluarga arwah..Al-Fatihah

Q_La NaNa said...

al-fatihah.she's so gorgeous.smoga roh nya d tempatkn di kalangan org yg beriman

ceera said...

amin....
alfatihah...

*Ms.Serry Shah said...

Al-Fatihah buat arwah Rara... dulu penah baca cite tntg dia... Tak sangka pula dia dh tak de..

✿Ziera✿ said...

Ada tengok kisah dia kat Nona hari tu. A'ah, dia cantik sangat ! Al-fathihah utk dia.

ChiLaBaey's Spot said...

Al-Fatihah buat arwah... Sangat2 cantik orangnye... Moga dipermudahkan segala urusan di akhirat kelak... Dan dimasukkan di kalangan ahli syurga... Insyaallah.... :(

eLLy said...

Akak baru tau kisah dia *hari nie*

Al fatihah

nadia nasreen layola said...

innalillah wainnailairojiuun.......moge2 rohnya ditempatkan di kalangan org2 beriman....amin

sayazakiah said...

saya penah dgr kisah dia hr tu..

dia cantik sgt kan kan..

Al-Fatihah...