Klik Yer!! Mekasih...

Saturday, December 31, 2011

Padahnye Bile Bermain Dengan Pintu..

Semalam anak buah aku, si abang pi terkunci dalam bilik.. Gurau2 dengan fahmi masuk bilik terus tak boley bukak pintu...

Ko apa lagik melalak tak hingat la... **Ibu tolong abang pi bukak pintu ni abang pi takut... Masa ni aku dengan kakak aku rase tak tentu hala dah.. Husband die pulak takde keluar.. Siap pujuk2 die lagi.. Kebetulan handphone kakak aku tertinggal dalam bilik.. Call die pujuk.. **Abang Pi jangan nangis nyer ibu ada kat luar ni.. Kejap lagik abang tu sampai ambik kunci bukak pintu ni yer..

Ada kunci pon masih tak boley bukak.. Biase la pintu jenis ada tombol ni kan mudah terkunci kalo kite terlock dari dalam..

Bersungguh2 abang askar ni mengumpil pintu... Die pon dah tergelak dengar anak buah aku menjerit terlolong suruh bukak pintu... hahahaha

Adik Darwish jugak yang cool.. Haihh nasib abang die yang terkunci.. Cer kalo adik nyer sure bergegar satu Transit ni..

Ada la kat 20 minute abang askar ni nak kumpil pintu.. Sebab die dah terstuck.. Pakai kunci spare pon still tak leh bukak gak.. Lepas ni Wisma Transit kena tukar pintu yer.. Bahaya untuk kanak2 kalo pintu macam ni...

Masa ni die tengah nangis tersedu atas katil sebab takut sangat... Biase la budak2 kan kalo terkunci dalam bilik mesti la dieorang mengelabah... Kite yang dah besar panjang ni pon kalo terkurung dalam bilik dengan pintu stuck sure mengelupur gak..

Kakak aku cakap bagus gak die kena macam ni.. Kalo tak selagi tu asyik nak main dengan pintu..

Biaser la budak2 kan selalu kunci2 pintu... Asal merajuk masuk bilik kunci pintu.. Kite yang dah tua ni asal merajuk pon suke masuk bilik kunci pintu.. Eh macam biase buat jer.. =P

piece : kathyjem

2 comments:

ChiLaBaey's Spot said...

Habis tu nak lari gi mana lagi kalau dalam rumah... Takkan dalam peti ais pulak... Hehehehe... Kesian budak tu... :)

cik nur said...

betul tuh kita yg org dewasa nie pun merajuk kunci pintu bilik..