Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 13, 2014

Delicious Kenapa Ko Tak Sedap Macam Dulu

Tadi lunch kat Delicious.. EEee tak puas hati tul makan kat sana tadi.. Biaserlah kalo dah setiap minggu datang Midvalley memang peninglah nak makan kat mane.. Sampai2 Midvalley masing2 tanya nak makan weii nak makan mane niii..

Haaa tu macam biaserlah bab2 nak pilih tempat makan ni.. Ash tanya uolss nak makan rice or western.. Western pon boleh la.. Ok la kalo macam tu Delicious la.. Lama tak makan Delicious dengan harapan makan-makan di Delicious sedap sebab macam trauma nak makan kat Delicious ni sebenarnya..

Bile ek aku makan kat Delicious, rasenya dekat setahun lebih dah kot tak makan kat sini.. Tak tau la kenapa denga Delicious sekarang ni makan2 dia tak sedap macam dulu2 baru kenal.. Dulu dessert2 die semua sedap2 sekarang hampeh..

Last aku datang masa dengan ofismate aku masa tu kalo tak silap.. Ingat lagi masa tu oder Pavlova tak sedap langsung keras macam batu.. Kalo baling kat cermin rasenya boleh pecah kot cermin tu.. Oder brownies pon macam kedekut jer nak bagi icecream.. Oder pasta pon sama kureng... Pavlova la paling aku takleh lupe bile nak makan potong kentung kentang bunyi pinggan.. Tu la last aku datang dengan ofismate aku kat Delicious Bangsar..

Hanis dan Saya.. Nampak inai dijari itu.. ^_^ Seri pengantin masih ada lagi.. Gitew..hehe

Ash dan Kak Yana.. 

Ash oder Salad.. Diet katanya..hahaha Takla gile die nak diet badan cekeding macam tu.. Nak makan healthy food katanya..

Kak Yana oder Beef Meatball.. Kak Yana punye meatball ok la sedap la jugak.. Tapi tapi tengok die punye presentation macam tak menarikkan tengok pon macam asal letak jer ghupernya..

Haaa ni aku punye spaghetti marinara seafood.. Masa mula2 dapat hepi masing2 makan sampai.. Sebelum tu nak cite sikit pasal aku punye spaghetti ni!

Masa tengah makan terdiam jap.. Awat masam masin aku nye spaghetti marinara ni.. Bagitau waiters tu kenapa lain macam masam pastu masin pulak tu.. Kalo masam ok lagi ni masin terlebih garam ker apa.. Mintak die buat baru nasib waiters tu ok.. Die suruh tunggu kejap nak buat yang baru.. Tunggu punye tunggu tak kunjung tibe last2 dah bengang tunggu lama terus aku cancel.. Dik takyah la yg spaghetti marinara tu.. *dalam hati dah menyumpah2... Baru hati ni terbuka nak makan kat sini alih2 jadi macam ni.. *hidung kembang kembis tahan marah bukan apa bayar dah la mahal rase macam ni memang geram la kan..

Ni Hanis punye oder set lunch rm24.90++.. Hanis punye spaghetti ok la sedap la jugak.. Yang tak sedap die punye dessert..hahahaha

Hanis ambik yang set lunch dengan harapan dapat dessert cokelat yang kat tengah tu sekali takde.. Yang ada cup cake.. Okla cupcake pon cupcake la.. Hanis ambik Red Velvet.. Waiters tu kata ada tup tup masa nak mintak dihantarkan cupcake tu waiters tu kata Redvelvet takde yang ado tah apa nama tah cucake bawah ni...

Rupe pon dah tau tak sedapkan.. Keras pulak tu macam dah lama jer cupcake ni.. Memang Hanis jadi singan betina la kejap.. %&*@*&^@!=+ hahahaha

Sudahnya kacau Hanis punye makanan..hahaha

Kak Yana makan tak abis jadi die bagi aku suruh abiskan Meatball die..

Kak Yana pulak perut die tak berapa sihat makan memang tak abis la..Walaupon kongsi dengan Kak Yana pon tak abis aku makan.. Tak tau la mungkin hati ini sudah tawar pada Delicious sebab tu tak abis makan..hahaha Over tu pon nak sentap dengan Delicious.. harusla sentap bayar mahal makanan macam ni..huh bendi!

So kesimpulan last datang aku kat sini.. NO MORE DELICIOUS OKEY! Mak geram ni! hahaha

piece : kathyjem

3 comments:

julia abu anuar said...

Memang dh x macam dulu sbnrnya. .. skang pun dh x nk mkn lg kat situ.

Bahrain Ramlan said...

Dah lama tak makan meaatball ni..hahha. agaknya lain chef agaknya..

Mimy Hamid said...

setuuju tak tau napa delicious now tak baper kick delicious beberapa tahun lalu...masa tu yummey giler...semua menu sedap...baru ni pegi..adehh presentation hampeh