Klik Yer!! Mekasih...

Monday, June 9, 2014

Karaoke Dengan Sahabat

Menjadi jugak planning karaoke ni dari hari tu nak berkaraoke dengan manjer2 asyik la tak menjadi.. Biaserla dah jadi mak2 ni banyak nau komitmen harus didahulukan dulu.. Hari tu semua dah ok aku lak ada hal sudahnya tak karok sampai ke sudah.. Bile karaoke dengan manjer pon dah tak ingat, ker tahun lepas kiteorang karok..huittt lama tu.. Kiteorang ni dulu zaman muda remaja 2 bulan sekali mesti karaoke.. Kalo tak karok masing2 badan jadi parkinson..hahaha Kelakar kalo ingat balik bile masing2 lama tak pengan mic badan jadi parkinson..

Wechat dengan manjers tanya bile nak karaoke niiiiii.. Lama tak karok ngan korang.. Tula ko la Kathy kang plan2 bagai nak rak last minit tak jadi.. Ok confirm kali ni jadi.. Kalo tak jadi sila maki aku dengan cara sopan..muahahaha Bincang punye bincang kami decide weekend sebab weekday takut tak sempat hari kerja ngan jalan jem, lagipon Eira tak leh balik lambat.. So berkaraoke la kami disiang hari..

Raiisah siap2 hanta kat rumah mak sebab aku dijangka pulang lewat nak selamat suruh mak jaga kang Affan jaga 2 jam sekali call aku bile nak balik bila nak balik...hahaha

Sebelum karaoke kami lunch dulu.. Ingat nak lunch kat dalam Red Box sekali Yana kata kite lunch kat tempat lain dulu.. Ok la aku ngan Eira tak kisah mane2 janji perut kenyang.. Sebelum tu aku dah tanya budak ofis mane tempat makan baru yang best kat Curve.. Budak ofis aku bagitau kat Bbq Great Taste Eat Fresh sebelah restorant Vivo American Pizza kat situ sedap.. Ok wajib cube...

Sampai2 eh restaurant BBQ ni bawah ofis aku pon ada..hahaha Apa daa tu pon tak perasan..

Menarik spaghetti carbonara letak dalam roti..

Eira oder chicken.. Sedap bbq chicken die lembut jer ayam die takyah kunyah beria-ia telan terus..hehe

Menikmati makanan sementara menunggu Yana..

Sedap sangat ghupernye tu..hahaha Makan sikit boley la nak abis satu spaghetti carbonara tu geli geliman aku dibuatnya.. Eh geli geliman konon abis gak ko makan.. =P

Dah separuh kiteorang makan Yana pon sampai.. Eh biru la pulak kita Yana..hahaha

Yana oder sama macam Eira BBQ Chicken.. Yang sebelah tu mash potato & salad..

My bucuk manjer... Makan kasi perut kenyang lepas tu borak2 jap terus ke Red Box.. Dah perut kenyang baru best nak berlalalalala kannn..

Wajah2 sebelum mengeluarkan suara emas yang terbeku selama berbulan-bulan..mihehehe

Kembar saya kesayangan saya... ^_^

Dah pakai tudung ni bila nak melompat rase macam eh eh ehhh ko kenapa Kathy melompat-lompat tak perasan ker tudung atas kepala tu.. Tibe2 ada orang bisik kat telinga.. Terus kedua-dua tangan menjadi penyanyi nasyid...hehehe =P

Yana ngan Eira suara dorang memang sedap.. Lagi2 Eira ko bagi jer die lagu apa boleh jer die nyanyi lagi2 lagu melayu semua die boley bawak.. Frozen pon boley die bawak.. Hindustani pon boleh die bawak.. Bile dengar die nyanyi, Eh Eira lagu apa ko nyanyi ni.. Tak pernah dengar pon... Laaa ko lagu ni pon tak tahu lagu femes ni tau dulu2..  Oh dulu2 memang aku tak tau la..mahahaha Maaf akak ni lagu2 lama susah nak ingat sebab kecik2 asyik main masak jer kerjanya.. =P

Suara aku kalo korang dengar jangan pengsan tau sebab suara aku bercakap pon dah buruk apa tah lagi menyanyi suara jantan yang akan keluar..bahahaha

 Dorang sibuk berkaraoke aku sibuk bermonopod..

Eh ada jugak.. hahaha Rase2 ada tak orang nak nyanyi lagu ni.. T_T

 Nampak eira kemain feeling menyanyi lepas gian nampak.. hahaha

Yana sendang memilih lagu.. Pilihkan untuk aku sekali manjer...hahaha Boley malas nak pilih lagu sebab suara tak sedap jadi malas.. Kalo suara sedap mesti rajin pilih lagu.. =P

Gaya jer lebih suara ke laut china selatan..kekekeke

Haa gitew la gayanya bile berganding dengan suara hebat.. Tenggelam timbul suara aku bile berduet ngan Eira..

Yana penuh perasaan menyanyi.. Yana pon sama ko bagi die lagu high note semua die boley tarik.. Beyonce jer tak boley tarik..

Tenkiu Yana belanja kiteorang karaoke save duit aku ngan Eira..hehehe

Kami yang sangat enjoy.. Hilang segala masalah penat bile berkaraoke dengan manjer.. Dulu2 ni la aktiviti santai kami bile abis kerja..

Sekali sekala menghiburkan hati dengan kawan2 apa salahnya, buhsan gak kan asyik 24 jam berkepit dengan laki jer..eh..hahaha Zaman sebelum kawen busy macam mane pon kiteorang tetap cari jalan spent time bersama.. Kalo sebelum kawen boley boley takkan lepas kawen nak bagi seribu alasan kan..

"Sahabat adalah teman sehidup semati , sahabat adalah seseorang yang sangat memahami ,sahabat tidak akan muncul apabila kita senang sahaja malah akan sentiasa di sisi kita apabila kita susah dan memerlukan pertolongan. Sahabat tak kan biarkan sahabatnya sedih, malah berusaha untuk menggembirakan sahabatnya yang dalam kesusahan walaupun sahabatnya dalam kesusahan." 



Diakhiri lagu Sahabat dari manjers.. Korang jangan gelak guling hindustani ye...hahaha 

 
Dah menyanyi sakan basahkan tekak di Kopitiam..

Macam poster Iklan Kopitiam pulak aku tengok.. Apatah yang dorang gosip masa ni..hahaha

Minum laju2 Affan dah call masa ni suruh balik.. hahaha Baik En. Suami..

Last picture dari kami..

piece : kathyjem

13 comments:

O'gosh Iskandar said...

so cute la korang....

kathy jem said...

O'gosh Iskandar : erk cute tang mane tu.hahahaha =P

freezal said...

So happy tgk BFF mcm korg ni.. So sweet.. :)

Carl Lesmana said...

hahaha bermonopod tu kerlasss giteww haha

Filla said...

kathy kalau ko laut china slatan, aku lautan hindi bahahahah.. tapi ceera paling win la.. joget geds leh tahan ko kan... hahahahahah

Emma Kasyuma said...

cute gile akak n kawan2...

kathy jem said...

Filla : tu video kira sopan la aku upload tu ada lagi sebenarnya tp tak sangup pulak aku nk upload kasi korang tengok..hahaha

kathy jem said...

freezal : hehehe thank youuu.. ^_^

f.i.e.z.a said...

hye kathy. first time komen ni. sebenanya jeles tgk korang2 enjoy ni wpun dah kawen, im among the single (kawen bln dis la tapi) hehe but my bff susah nak kuar dah. ada yg hubs tak bagi, ada yg bagi tp curfew bagai ada yg siap nak begadoh nak lepaskan wife kuar kejap hence its just a dinner. jgn cakap nak karaoke la kannnn.
so since i je yg tak kawen lagi its very lonely plus tunang kat kl, i kat kch mmg org kuching pun.
i wish their hubs are considerate like you all punya hubs. but sokay lah. tgk u enjoy pun i terhibur sama.
keep on posting pls dont stop wpun anak betambah2 lepas ni k!

kiss raiisah for me!

bye

fieza
kuching

Zanira Noh said...

Maafkan atas kegedikan ku hahahahah

kathy jem said...

f.i.e.z.a : hehehe mekasih..InshaAllah persahabatan kami ni akan kekal smpi ke anak cucu cicit..amin..

Aty_Fared said...

lama giler tak pergi karok..!! last sekali sebelum kawen..kot..laki ai tak suka.. huhu..

kathy jem said...

Aty_Fared : paksa gak ajak laki karok sekali baru la meriah..gitew...hehe