Klik Yer!! Mekasih...

Monday, June 16, 2014

Lain Yang Di Plan Lain Yang Jadi

Hallo!

Semalam bawak Raiisah pegi Sunway Pyramid.. Lama tak bawak dia datang kat sini.. Bile ek bawak die datang sini.. Tah tak ingat..hahaha

Al kisahnya nak pegi cari susu Raiisah sebenarnya.. Tah macam mane boleh sesat ke sini pulak.. Si Affan ni la satu peel dia nak pegi tempat lain, lain yang ditujunya.. Dah la jenis bangsa susah nak bukak mulut.. Nak pegi Giant beli susu Raiisah sudahnya die terussss menunu kat tempat lain..

B nak pegi mane ni?? kata nak pegi Giant.. Terus memandu tanpa sepatah dua bercakap.. *dalam hati.. Eeeeee laki aku ni mane nak pegi ni, orang tanya tak jawab.. Kang tanya lebih2 kena marah pulak.. Tak puas hati ni tanya lagi ni.. B nak pegi mane ni????!!! Kata nak beli susu Raiisah ni dah ke mane ni!!! Pandang aku kat cermin pandang belakang sambil jeling2.. Nak pegi Sunway Pyramid sambil muke sengih macam tapir sambil tengok aku kat cermin pandang belakang... Laaa nak pegi Sunway Pyramid ker!!!.. Ishhh suke macam ni tau.. Nasib pakai ok kalo t-shirt memang b kena patah balik..

Petang baru dapat keluar sebab Affan kerja malam.. Dah seminggu die kerja malam.. Minggu ni sambung kerja malam lagi.. Sob sob..

Apa yang khusyuk sangat tah tu..

Benda alah ni la anak beranak khusyuk tengok.. Nak bawak Raiisah naik kecik lagi tunggu besar sikit mummy bawak Raiisah naik ni ek..

Panaskan badan dulu naik Barney..

Bawak Raiisah naik children playground.. Nampak macam die suka.. Jangan nangis atas tu sudah..

Mari tengok adakah Raiisah berani atau tidak..

Daddy mai sekupang.. Eh sempat lagi mintak duit..hahaha



Haiyoo malu la Raiisah naik ni pon nangis.. hahaha Tengok abang baya awak tu relax jer die.. Awk kemain melalak atas tu..hahaha Nasib abang yang handle permainan tu stanby tepi tu.. Kalo mummy, mummy biar sampai abis..hahaha =P

Alolololo cian die takut yer.. Tula sape suruh tunjuk muka berani sangat.. Masa mula2 nak naik siap tunjuk kat die.. Raiisah nak naik ni.. Muke senyum2 macam nak naik.. Bile naik sudahnya melalak..kuang kuang kuang...

Pastu jalan nampak lak booth jual barang Ben10.. Nasib la anak perempuan kalo tak ada lah seketul dua bawak balik.. Tengok Ben10 teringat anak buah dua2 peminat Ben10....

Daddy semangat beratur nak bergambar dengan Ben10.. Konon anak nak bergambar padahal daddy yang nak..mehehehe..

Laaa takut jugak.. Hari ni hari takut Raiisah ok.. Semua pon takut..grrrrr.. Tu la pasal dah lama tak keluar rumahkan nampak yang orang nampak macam monster..

Raiisah dan mummy.. Nasib la pakai baju semengah sikit kalo pakai t-shirt hazab..hahaha

Muke terkejut nampak horse..

Takut jugak macam biaser.. T_T Sempat la duduk 3 saat atas badan horse tu..

Ok Daddy terima kasih ambik gambar mummy ngan Raiisah paling awesome.. Mummy suke........ Derrr!!! Blur!

Sempena Father's Day mummy lanja 2 ketui ayam goreng..muahaha Jadi la daddy yer.. =P

Ada yang tanya sedap ker tak ayam kat Texas ni.. Sejujurnya KFC lagi sedap.. Texas ni sedap cume tah aku lagi suke KFC kot..

Lapar sangat ghupernya tu..

Abis seketul ayam die makan..

Daddy jangan marah gambar ni jer mummy ngan Raiisah ok.. Daddy burok takper yang penting gambar mummy ngan Raiisah cantik.. Wink! Susah tu nak dapat gambar Raiisah toleh belakang sambil muke senyum macam tu..hahahaha

Aksi Raiisah dan mummy.. Pandai buat muka sekarang die ni..

Sekarangkan musim bola.. Raiisah pilih Italy dan Brazil dan Argentina dan England dan Jerman.. Wahh tamak sangat tu..

Anak beranak suka buat muka..

Paling best bila sampai rumah.. A'ah b susu anak.. -___________- ......!!!!! Lupe okey susu Raiisah.. Bagus daddy lupe mummy pon lupe.. T_T Seronok sangat keluar sampai lupa susu anak.. Sekian...

piece : kathyjem

17 comments:

Cik Puan Fairul said...

salam kak,,laki kita memang dr spesies sama kot..sy da bnyk kali tekena...salu pas sarapan time wiken,pakai baju stok hapa ntah,terus dia melencong ke mid valley la,OU la..bedesup2 mulut nak maki..hahahhahahah....

kathy jem said...

Cik Puan Fairul: oo husband awk pon mcm tu..hehehe ingat husband kite jer mcm tu..haha

mama tisya said...

pernah mkn gk texas ok la..tp suka kfc gk lg sedap...hehehe...

Asma Azuani said...

kathy...sama la husband kiter. hahaha kiter pakai macam tshirt besor legging burok giler die straight terus gi klcc! sakit hati okeh hahahaha

Mimy Hamid said...

kathy..husben kita sama peel...i pernah kena pegi zoo negara pakai tak semenggah...huwaa kata gi kedai runcit tetiba ehhhhhhh lalu jalan hulu kelang...benciiiiiiiii..baju tshirt muka tak mekap...seluar sememeh gile..hahaah

Shark Kay said...

waduh...
sedap sungguh raiisah makan.
dapat makan terus hepi..
kiut.

kathy jem said...

mama tisya : kan kfc lagi sedap..yeaa gimmie 5..hehe

kathy jem said...

Asma Azuani : mesti smpi2 klcc rase nak nangis kan..mehehe

kathy jem said...

Mimy Hamid : kekeke..dr kedai runcit terus ke Zoo Negara..giler dasyat husband u mimy.. Menangis tak dalam kereta..hehehe

kathy jem said...

Shark Kay : tula nampak makanan terus hilang rase takut..hahaha

Namee Roslan said...

Haha namee baca sampai habis pastu terdetik eh mana gambar beli susu..sbb mesti akan ada gambar shopping susu juga. Dah agak dah mesti susu lupaa. Hahaa

Chekgu Azrine said...

Comel je kahthy ngan raiisah..
Semenggah je tu i tgk..hahaha..
Simple2 pun stil tantik .hehe

Ayang Noorainie said...

sweett..

cakap pasal ben10, kite ade jual kids towel ben10..

bole selak selak fb kite kalau berminat..frozen, helo kitty pon ade..hehhehe..

*tompang promote*

O'gosh Iskandar said...

mummy ngan Raisah sangat comel okeh...

Alyza Fisol said...

hahaha...mummy daddy syok jalan2 sampai lupa susu raiisah yeeee.... :D

Maszwin Mujahid said...

Ayat last skali tu lawak..hahaha

Bahrain Ramlan said...

Seronok berjalan sakan satu family. Nampak bahagia. ;)