Klik Yer!! Mekasih...

Saturday, September 5, 2009

Berbuka dengan Sultan Pakai Baju Jubah

Ari ni aku nk berbuke pose ngn Agong so kena la carik baju2 yg lawa nk memperaga mlm ni.. wahh model ker ko nk memperaga baju.... Harusla kn cantek2 mlm ni kate nk berbuka ngn Sultan kn... hehe.. Tk kisah la kan aku nk pakai baju ape ker yg penting aku dh bley berpuasa.. hehee :) hepii..

Smlm aku bershopping carik baju jubah ngn budak2 ofis.. Time lunch kuar jp.. Dr kol 12.30 smpi kol 4.. Wah lame no ko shopping.. Blk bos tanye.. huhu nasib baik bley jawab..

Pening tul nk cari baju jubah sesuai ngn aku.. Sbb budak2 ofis aku kate dieong nk pakai baju jubah.. Aku pun menyibuk la jugak nk pakai jubah.. first time ni dlm seumur hidup aku pakai jubah.. huh sngt teruja..!

Klo bley nk carik jubah yg gam ngan badan aku.. Kteorng carik di Sogo Kl.. Lame no aku tk dtng kt Sogo ni ade la 2@3 thn gaks.. Waahh lame tu..! tau xper.. Jalan2 dulu kt Sogo cari ape yg nk beli utk raye nnti.. tp xbeli pun kt Sogo cr tmpt lain dulu..

Pas tu jln kt depan Sogo.. Kt depan Sogo kn ade byk butik yg jual baju2 raya.. So kt situ la aku carik.. Harga die bley tahan jugak.. xmahal xmurah..

Kak Liza tgh try baju jubah mane yg sesuai..

Aku ni kn rendah agaks susah nk carik yg fit ngn aku..

Cantek kan Kak Liza pakai jubah ni.. Ala2 Siti gitu.. Aku ingt nk ambik mcm ni jugak color putih..huhu xde saiz..

Sesuai ngn Kak Liza.. Kak Liza ni ko letak la jenis ape fesyen baju kt badan die mesti cantek lagi2 kalu die pakai baju kebaya.. fuhh mat2 melayu kt luar sana tu mesti tangkap meleleh tngk die.. ratu kebaya la kata kn..

Aku tgh pening nk carik tudung.. Baju dh jmpe mane yg bekenan..

Tudung ni...

Atau yg ni..

My baju rm189 hinggit dpt ofer rm167... Kak Liza rm129..

Tudung aku ambik yg mengelip-gelip.. Ingt nk ambik yg simple tp xsesuai coz baju aku plain xde labuchi.. Kak Liza ambik tudung yg simple coz baju die dh sarat ngn manik2 labuchi..

Kak Liza nyer tudung mahal skit rm85 sbb ade batu2.. Aku nyer murah skit rm65..

Hepi dpt pakai jubah.. Mlm ni berbuka ngn Sultan dengn baju jubah baru.. Bley terus pakai utk raya.. weee wuuu..

Tp sesuai ker pakai jubah tanpa tdung.. ?? xper ni jubah ala2 moden..

piece : kathyjem

1 comment:

Dy said...

Salam perkenalan...

Mahal nyer jubah yg kawan U , Kak Liza tu beli...kat Bangi dapat rm 69.90...Nilai pun sama..saya ada beli sama pattern..kat KL memang melampau dorang jual.