Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 21, 2014

Borong Wide Shawl Plain Chiffon

Salam tengahari semua...

Hari tu kan pegi Jalan TAR cari kain raya.. Dah alang2 ada kat sana aku cari la tudung sekali.. Memang nak cari tudung Plain Wide Shawl material Cotton sekali non hado.. Yang hado jenis pendek.. Aku kalo nak cari Plain Wide Shawl suke lebar yang boley lipat dua tu..

Tapi hari tu kat Jalan TAR takde yang tak lebar, jenis lebar tak brape nak lebar berlambak la.. Colour dah la banyak yang lawa-lawa tapi sayang seribu kali sayang pendek kalo tak semua colour tu aku dah borong murah jer tau 5 hengget boley dapat.. Why why takde yang lebar whyyyy.. Jenis corak lebar banyak la ada boley dapat 2 helai 15 hengget pandai tawar silap2 boleh dapat 12 hengget 2 helai... Tapi corak pulak banyak tak berkenan.. =_=

Last2 aku terbeli Wide Shawl Plain Chiffon..hahah..First tau borong tudung jenis kain Chiffon.. Selalu beli Wide Shawl Cotton.. Ni pon terpengaruh ngan Eira pompuan tu paksa aku beli.. Aku kalo orang dah paksa mane boley mula la tangan ni gatai nak ambik semua colour dapat pulak harga murah...

Kalo tak harga die rm15 sehelai.. Bangla tu kata kalo borong lebih 10 helai die bagi lagi murah 10ringgit.. Laaa 10 ringgit jer murah lagi la ni kawan saya mau beli jugak.. Eira tunjuk kat aku... Ya abang Bangla kasi murah la saya mau ambik banyak ni.. Wah panggil abang ni nak murah punye pasal..kakakaka.. Ok la saya kasi adik manis 8ringgit.. Dengar 8ringgit terus tunjuk kat Bangla tu nak colour tu nak colour ni..hahaha

Tapi perasankan aku banyak ambik colour pastel sebab tu jer mata aku sedap pandang colour terang macam tak berkenan pulak hari tu.. hahaha.. Takper nanti datang lagi Jalan TAR nak borong colour terang pulak.. =)

Senang jugak pakai Wide Shawl Plain Chiffon.. Gosong pon senang nak lilit pon senang.. Tapi tu la kain Chiffon ni korang paham2 jer la jarang kalo pakai baju tak tutup sampai leher terpaksa yang pendek tu tarik pin kat bahu..

Muke selambak pakai Shawl Chiffon.. >_<

Alaaa bahagian atas tak tajam terkelepek pulak.. Macam mane nak bagi die nampak tajam.. Ni bulat jer kat atas tu lagi nampak muka aku bulat..hihihi Kan tak pasal2 ada orang tanya aku, Kathy dah berisi ada apa2 ker..eh.. Tu muka berisi kuat makan la.. =P

piece : kathyjem

17 comments:

my heart said...

erm baru nak tanya katty...dah pun buat entry..tapi kedai kat jln tar tu kedai mana?sebab memang nak borong tudung yg plain pun...

kathy jem said...

My Heart : kat semua kedai Jalan TAR ada jual..kathy hari tu beli kat tengah2 jalan menuju ke Semuahouse tu..kasi tu murah2..

anies muy hermosa said...

try spray dgn mr muscle fabric starch..kemudian iron dkt situ blk...

PetakBunga said...

lama dah x g jalan Tar.
mminat jugak shwl ni..
pasal jenis mals gosok.

applemintlady said...

lipat pastu jait straight pkai mesin..sebab tudung kite, kite jait sdr..nak kale apa pun boley..beli kain je kat nagoya..setel..

kathy jem said...

applemintlady : untungla pandai jahit..kathy tak pandai jahit kalo pandai dah lama beli kain jahit sendiri..

husna zahidi said...

nampak sgt mcm senang jadi..
kenapa murah sgt kat sana?? T_T

kathy jem said...

husna zahidi : mmng sngt senang nak bentuk..awk kalo nak beli tudung beli kt Jln TAR sngt murah dan puas hati.. :)

LindaF said...

Alaaaa kemas sangat pakai shawl.. nak tanya inner dalam ( sblm pakai shawl) tu beli mana. HEHE. sume nak tanya kan? Update kat IG tau. senang pantas tuntas. hihi

Sebab kemas sangat2! Tq KathyJem ku

artzleen said...

Saya mmg slalu mnyinggah jln TAR sbb opis sumwhere around there je. Mmg murah. Ada singhah kat MUAZ x? Kt situ leh dpt wide shawl xsmpai 10 hengget.tp kne pndai pilih la.. ;)

MG schmidt said...

rm10 selai? murah!
amboi abg bgla tu nnti msti kne mrh dgn tokei ..hehe

Chiffon Raina said...

Salam..sya ada menjual kain chiffon berkualiti tinggi dgn harga murah
Whatsup01112368027
Fb page: chiffon raina

zo armoire said...

Hello loveliss semua! siapa yang pencinta wide shawl cotton. Boleh visit this fb or ig "zoarmoire". Dah lama cari daisy wide shawl? kami ada jual! dengan hanya rm9 sahaja! cod Kl sentral.

Ladies Labels said...

kathy, nk tanya pants kat pic atas tu beli dimana? hehe

Nurul Syuhaida Mustafa said...

Cantiknya you pakai shawl. Mentang2 murah habis you borong. Great bargain.

Syaza Niyaz said...

saya ada jual instant shawl chiffon plain
jom lawat blog saya http://syazaniyaz.blogspot.com/

Syaza Niyaz said...

saya ada jual instant shawl chiffon plain
jom lawat blog saya http://syazaniyaz.blogspot.com/