Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 14, 2014

Jalan TAR dan Vendeur Festival

Sapa kaki shopping online mesti pegi Vendeur Festival kan.. Aku mula-mula tak tau pon pasal Vendeur Festival ni, si Eira yang bagitau..

Manjer sabtu ni kan kita nak pegi cari kain kat Jalan TAR balik tu singgah Vendeur Festival nak.. Haaa event apa pulak tu manjer.. Loo ko tak tau kena.. Tak.... Orang smue dok cakap pasal ni la manjer.. Kenapa apa yang best kat situ.. Ada macam2 manjer, ada 400 butik-butik ni ha ko tengok ni.. Eira wassapp picture.. Mak aii banyaknya 400 butik.. Giler syiokk kena pegi ni..

Pagi sabtu semangat bangun awal pagi nak shopping punye pasal.. hahaha.. Sebelum ngi Vendeur Festival tu kiteorang singgah Jln TAR dulu cari kain raya.. Kol 10 pagi aku ngan Eira dah terpacak kat Jalan TAR.. Jalan TAR ni korang faham2 jer la lambat sikit parking mesti penuh jalan tutup sana sini.. Tak nak stress kiteorang datang awal pagi..

Sebelum sesi mencari kain raya bermula masak nasi dulu, goreng lauk siap2 untuk Affan ngan Raiisah.. Tengahari karang takde la Affan susah nak turun bawah cari makanan.. Hari tu sehari suntuk Affan jaga Raiisah aku kang kejap2 kang call Affan tanya Raiisah ok tak nangis ker die.. Raiisah tu bukan boley aku takde kat rumah kejap2 kang die cari aku.. Hari tu Affan jaga die ok tak nangis elok main jer.. Bagus macam tu la daddy..

Nak bawak Raiisah menang tak la kan dengan orang ramainya tak sanggup aku.. Takper biar Affan jaga Raiisah aku pegi cari kain senang sikit.. Affan pon tak kisah aku nak cari kain raya jenis macam mane die ok jer jenis Affan ni tak cerewet pakai jer kalo bini die dah beli..hehehe

Dah selesai shopping kain raya singgah makan jap.. Kebetulan nampak station kopitiam terus makan kat situ.. Malas nak pikir makan kat mane janji perut kenyang..

Dah lapar kan semua pon sedap.. eh tapi memang sedap pon Mee Hailam die..

Slow-slow makan tu Kathy kang tercekik kang tau lapar..hahaha

Abis makan terus chow.. Terus ke Stadium Melawati Shah Alam.. Elok masuk kereta kat parking sekali Ayu wassapp gambar Vendeur Festival kat kiteorang... Manjer korang tengok ni... Aku dalam kete dah terkebil-kebil.. Biar betul ramai macam ni.. Giler la.. Ayu cakap sanggup ker u nak meredah lautan manusia tu manjer.. Kalo i tak sanggup bersesak dalam tu.. Eira cakap alaa takper  sekali sekali nak basahkan ketiak manjer..muahahha

Sampai Stadium Melawati tu cari parking satu hal.. Aku park kete kat tepi jalan naik kereta Eira senang takdelah terpisah nanti..

Hambik ko ni betol-betol basah ketiak ni.. hahaha Dasyat tak dasyat penangan Vendeur Festival ni.. Takper2 aku ngan Eira dah bersiap sedia mental & fizikal dalam tu.. Ok manjer let's goooo!!! sambil berpengan tangan menuju ke pintu masuk..

Masuk tak sampai 1 minit.. Manjer..aku nak pitam ni.. Eh mana ko punye semangat sedia fizikal & mental tu..bahahaha

Stuck kat pintu masuk dekat 10 minit je tau belum kat dalam tu.. giler giler.. Organizer ni pon satu la nak buat kat sini jangan la ambik vendeur banyak2.. Korang banyangkan satu butik tu dah ada pengikut beribu-ribu, kali dengan butik-butik yang lain yang famous amos tu tak ke berpuluh-puluh ribu yang nak datang.. Ruang pulak sempit terhad nak jalan cukup-cukup 2 badan jer..

Haaaihh... Lain kali study la dulu brape orang yang datang, ruang, keselesaan pengguna, pintu masuk kat mane pintu keluar kat mane takde la situ la keluar situ la masuk... Ye En.Organizer kena fikir itu semua jangan ambik untung saje... Ok2 dah dah panjang lebar pulak aku luahkan.. hahaha =P

Baru ingat nak beli produk Kaylena Beaute sekali dekat 20 orang depan booth Leuniey ni.. Haaa tak jadi takper beli online jer.. Tapi aku nak bagitau korang Leuniey ni betul2 lawa tau cantik betul die kulit putih gebu geram aku tengok.. Sempat ambik gambar die yang ni jer.. Pastu terus chow tak larat lama2 kat situ semua pon nak tolak menolak.. erhh!

Terus cari dan mencari.. Si Eira nak cari butik Ashhannas sekali tak jumpe2.. Dah nak balik baru perasan butik tu kat celah pintu masuk.. Die dah pindah kat dalam sebab menggangu orang nak masuk.. Pulak dah, patutla mula2 sampai ramai nau orang kat pintu masuk upernya butik Ashhannas kat situ upernya.. Sudahnya satu kain Ashhannas Eira tak beli sebab tinggal yang tak lawa.. Yang cun cantik semua dah kena kebas.. Sian Eira memang datang sini nak cari kain Ashhannas abis pulak..

Eira memang nak beli beg ngan skirt tutu labuh kat SS Wardrobe ni.. Nampak Eira borong sakan tu..hahaha.. Takdela borong mane pon Eira just beli beg, skirt tutu ngan belt.. Dapat free gift casing iphone 5.. Eira pakai note 2 jadi die bagi casing iphone5 tu kat aku.. eh manjer casing tu takde kat aku pulak ker kat ko..

Jumpe jugak barang nak dibeli.. Mane leh tak beli dah bersesak-sesak dalam ni balik tangan kosong boley jadi amukkan dalam kereta nanti..hahaha

Bersama owner butik SS Wardrobe yang sungguh comel.. Aku follow IG die selau tengok die upload barang2 best..

Pastu terbeli skirt comel ni.. Sehelai rm65.. Adik tu cakap kalo akak beli 2 helai kita bagi lagi murah rm110 jer... eh murah tu dapat sehelai rm55.. Manjer ko nak tak.. Dah ko nak aku pon nak la..hahaha Gitew pujukan aku kat Eira nk dapat harga murah punye pasal... hahahaha Nasib Eira nak beli kalo tak kena bayar sehelai 65 henggit..

Ok dik terima kasih nanti akak dah pakai tag adik yer.. Alaaa lupa lak nama IG die.. name card tinggal kat rumah pulak kalo tak boley promote dalam blog akak ni..hehehe =P

Ada la lagi 2 3 barang aku beli kasut baju seluar.. Tudung tak beli sebab dah borong tudung kat Jalan TAR..hehehe.. Yana tanya banyak tak korang shopping sampai ribu tak abis.. hahaha Over ko Yana shopping sampai ribu...100 lebih jer manjer.. =P

Wajah-wajah yang kehepian..muahaha Ambik ko muke masing2 berlengas macam baru balik berlari 1000 km..hahhaha Baru lepas meredah hujan lebat sebenarnya.. Tak koser nak tunggu lama2 kat dalam tu..

Sampai rumah kelaparan tahan gaban.. Nasib ada lauk Affan tinggalkan sikit kat aku sebab pagi tu aku masak tak banyak cukup2 untuk die sebab budjet tak nak makan nasi kononnnnn.. Sekali dah hujan memang laparlakan..hahaha

piece : kathyjem

9 comments:

Allene said...

i love shopping... tp... duit selalu dengki... uhuhuh

msredcheesecake said...

betul...skirt tu cute... kalau pakai mesti nampak muda...hhee

kathy jem said...

Allene : hahahaha tula duit ni kalo diingat smpi ke sudah tk cukup2..hehe

kathy jem said...

msredcheesecake : Cute kan skirt macam tu.. =)

Ayu Firzara said...

Kittew pun semangat giler nak pergi...tapi sampai2 tengah hujan lebat...jem giler kot...hubby cakap gi ahad jer...sekali ahad lalu jugak stadium tu...tapi tak rasa pulak nak pergi...sudahnye tak pergi...huhuhu...lepas tu menyesal ahahaha...

Kathy cerita la lagi...seronok baca entry u... =)

NAI said...

Hi Kathy I agent kaylena beaute whatsup me at 0176564150. .for cod..

Mya said...

kemain sakan korang shopping yer.
akak nampak korang dari jauh dah agak dah, ni mesti shopping raya ni.
:)

Chekgu Azrine said...

Duit dah xd nk sopink..
Kena tggu gji
Bln ni awal2 dah banje kain bju ank2 utk hnta tmph raya..uhuk

LindaF said...

Alaaaa tak singgah pon haritu sbb tgk pic ramai sgt. tak sanggup bersesak. Ruginyaaa T__T