Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 28, 2014

Ubat Pembunuh Nyamuk Zaman Sekarang

Kes demam denggi sekarang ni merebak semakin teruk.. Zaman dulu nyamuk muncul waktu malam waktu nak tido, zaman sekarang dah tak kira pagi siang malam nyamuk ada di mana-mana.. Ingat lagi masa aku kecik dulu mana ada ubat pembunuh nyamuk macam sekarang.. Dulu pakai ubat nyamuk lingkaran jer.. Time nak tido mak pasang ubat pembunuh nyamuk mesti laju-laju tutup hidung sebab tak suke bau asap ubat nyamuk, tido pon terpaksa terpaksa tutup dengan selimut.. huhu.. Tido la dengan bau asap nyamuk kalo tak nanti kena gigit dengan nyamuk bangun pagi dah berbintik-bintik kat lengan ngan badan..huhuhu

Sekarang ni musim denggi kan.. Hari tu kecoh kat tv, surat kabar tentang wabak demam denggi semakin menjadi-jadi.. Kita semua tahukan demam denggi ialah sejenis penyakit bawaan nyamuk yang menjadi masalah utama kesihatan awam antarabangsa beberapa tahun kebelakangan ini.. Jenis demam denggi yang lebih berbahaya ialah demam denggi berdarah.. Ia juga punca utama kematian kanak-kanak di kebanyakkan negara hari ni..

Affan pon baru2 ni kena demam denggi nasib dapat detect dari awal kalo lambat haihh tak tau nak cakap apa.. Ada setengah tu lagi sedih tak tau ingat demam biaser biar lama2 jadi demam denggi berdarah.. Huiihh bahaya demam denggi ni jangan di bawa main-main boley bawak maut tu.. Sebab tu kita sebagai ibu bapa kena alert demam ni sentiasa ambil langkah berjaga-jaga terutama kanak-kanak dan warga emas..

Kat kawasan rumah kite especially kena jaga..At least seminggu sekali kena bersih kat kawasan perumahan buang bekas2 yang boley membiakkan nyamuk denggi..

Banyak sangat kes demam denggi jadi aku ambik langkah berjaga-jaga.. Sekarang aku dah jumpe cara baru untuk menghilangkan nyamuk.. Mosquito Repellent Patch dari Tiger Balm! Sangat-sangat berkesan.. Bau pun tak menyengat macam yang lain.. Nak pakai pun senang dan boley tahan lama.. Best!!!!

Aku terangkan sikit fungsi Tiger Balm Mosquito Repellent Patch ni.. Ia adalah satu penghalau nyamuk untuk keluarga terutama kanak-kanak.. Selamat digunakan dan dipercayai penyembuh gigitan nyamuk dan serangga.. Bau dia best wangi sebab ia diperbuat dari minyak pati semulajadi dan baunya tak menyengat..

Kita semua tau kan produk Tiger Balm ni adalah satu produk yang dikenali dengan keupayaan mengubati yang tinggi.. Ia juga selamat untuk kanak-kanak dan boley di dapati di kebanyakkan farmasi seluruh Malaysia.. Satu kotak ada 10 keping dan harga rm15.90..

Cara Pengguna dan Amaran :

1. Mula2 korang just koyakkan patch tu

2. Kopek lapisan pelindung yang ada pada patch

3. Lekatkan patch tersebut di pakaian korang macam kat atas ni.. Dah siap.. See senangkan nak guna, itu yang paling penting.. Just lekatkan atas baju jer..

4. Elakkan meletak patch secara direct pada kulit
(kanak-kanak perlu menggunakan hanya di bawah pengawasn orang dewasa)

Ciri-ciri Produk :
1. Natural Citronella Oil
2. Kandungan DEET-free
3. Ada 10 patches dalam kotak
4. Berbentuk tampalan

Kelebihan Produk :
1. Perlindungan tahan lama yang menangkis nyamuk dan serangga gigitan
2. Sesuai digunakan walaupun ke atas bayi
3. Senang digunakan tanpa sentuhan kulit
4. Selesa dan segar


piece : kathyjem

34 comments:

Chekgu Azrine said...

aish pun pkai pacth ni tapi jenama mozzie..

emy pokden said...

oh tiger balm pun ada kuarkan patch ni..selalu2 beli cap watson jer..sbb murah..tp beli utk bwk balik kampung je ...hehhe

anna hashim said...

hai kathy, produk ni berkesan tak? sebab i baru beli semalam, tp i x guna lagi, coz i nak guna masa kt perhentian nnt.huhuhu sbb sana banyak nyamuk

kathy jem said...

Chekgu Azrine : yekerr try la pakai jenama tiger balm pulak..hehe

kathy jem said...

emy pokden : a'ah baru keluar..kathy pon pakai ni masa tido kt rumah mak.. rumah mak malam bnyk nyamuk..hehe

kathy jem said...

anna hashim : so far kathy pakai ok..nyamuk tak gigit pon..

Allene said...

hah... br th ada benda ni... >_<'

Allene said...

hah... br th ada benda ni... >_<'

Namee Roslan said...

area rumah namee banyak sgt kes. gerun pulak. :/patut cuba la produk ni. mcm senang je nk guna.harap nyamuk xnak dekat. haaahaa.. jangan main2. maybe benda ni ada bau ke kak kathy ? bau yg nyamuk x gemar?

kathy jem said...

Namee Roslan : jgn risau bau dia ok tak menyengat..kadang2 akak tido rumah mak pakai patch ni sebab bnyk nyamuk..so far nyamuk tak gigit..

husna zahidi said...

bagusnyaa..:)

CoffeeLover said...

oowh murah boleh beli buat stok di rumah :)

Prince Duyong said...

wah patch tu senang je pakai... menarik ;)

Prince Duyong said...

wah... senang dipakai dimana-mana sahaja patch tu... ;)

eddy ipoh said...

Senang betul.. Ingatkan sapu pada badan. Terima kasih atas info ini.

Mohd Billy said...

jemput semua ke blog sy.. :)

http://akusijebat.blogspot.com/

Bahrain Ramlan said...

Penggunaan yang sangat senang dan berharap dapat menghindarkan diri dari denggi.
http://adarain.com

timm bill said...

oh! senang ni..boleh bwak masuk hutan..xpyah nk pkai jenis direct di kulit..sbb klau kulit snsitif merah jadinya..

Mar Mansor said...

produk yang sangat bagus

BUNDA a.k.a KN said...

Berapa lama boleh tahan setiap keping patch yang di pakai?...

Smartan Dad said...

First visit, great product to stay away from mosquitoes!

kathy jem said...

BUNDA a.k.a KN : boley tahan satu hari..

Sayangku Zie said...

baru balik dari kg anak kecil ku merah badan digigit nyamuk...
bagus jugak ada benda ni kan... boleh dibawa kemana2...

Sukma Haron said...

singgah sini.....
interested nie......

dzu amri said...

Betul tu kathy.. tengah2 hari buta pun ada nyamuk.. heran juga la.. agaknya nyamuk dah evolve sekarang.. makin kuat.. taktau vitamin apa dorang makan.. huhu..

patut beli satu camni simpan kat rumah..

www.momsavenues.com

mamiraysha said...

Menarik! kena dapatkan juga 1 ni..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

baru zumal tahu ada produk camni :)

Cik Mimie said...

baru tahu..nak beli la..rumah banyak nyamuk..selalu kena gigit..gatalnye...heee

Cikgu Norazimah said...

baru tahu bnda ni..best ! sangat2 praktikal..kena ada ni sbb kesian kat anak duk berbintat2 kena attack..

boon maggie said...

nice :) love this blog

with love,
boonmaggie.blogspot.com

boon maggie said...

Nice :) love this blog

with love,
boonmaggie.blogspot.com

Nurul Aini said...

Sekarang ini memang musim nyamuk..melampau2..tak tahan rasanya. Nak try juga nanti jenis ini. Nampak mudah je nak guna.

Muhammad Nadzri said...

Patch ni kalau pakai brp lama ek bleh tahan? Cam best je... ingt nk pkai time tidur...mudah, xperlu spray Ridsect dah hehe

Kamala Kusar said...

Good sharing, Tiger Balm Plasters allow ventilation and is stretchable. Is gentle to the skin and can be peeled off easily. It help alleviate muscular fatigue and pain, stiff shoulders, contusions, sprains, backaches and arthritic pains. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/tiger-balm-medicated-plasters/