Klik Yer!! Mekasih...

Monday, May 19, 2014

Daging Panggang Jepun Sentuhan Korea

Sekali sekala tekak ni nak merasa gak makanan Jepun asyik western jer buhsan gakkan.. Masing2 sepakat pilih Japanese BBQ Restaurant Gyu-Kaku, Publika.. Tempat ni dikatakan baru jugak.. Eh yeker baru lama jugak la ada la setahun lebih kot..

Selalu makanan Jepun mesti ingat sushi dan ikan mentah bersalut pelbagai rencah macam kebanykkan restoran Jepun kan owh kat sini bukan macam tu.. Dia macam ala2 Korea pon ada.. Mari kite tengok menarik ke tidok sedap ke tidok makanan kat sini... hehe first time nak cube ni..

Kak Yana, Saya dan Aishah.. Tak sabar nak main masak2 ni..hehehe

Makan kat sini kena pakai apron takut masa grilled tu terkena baju tak pasal2..

Pilih Aishah nak makan apa akak belanja semuanya..hahaha


Ni la kami, teman makan teman kerja teman gaduh teman menjerit teman mencari idea dikala kepala masing2 jem memikirkan idea yang fresh dari oven..hahaha Kami semua dari seksyen Branding Creative & Multimedia.. Geng BCM...! Semoga kita semua sentiasa sukses bersama ok! Biarla orang nak kata team kita ni apa ke buat kerja ke tak buat kerja ke yang penting kita tetap berkerjasama sampai bila2..gitew.. =)

Kumpul duit sorang 50 hengget nak makan kat sini punye pasal..hahaha.. Letih gak setiap kali nak makan tempat best asyik Bad jer nak belanjerkan sekali sekala keluar duit poket sendiri la pulak, jangan kedekut 50 hengget jer korang..Kalo lebih Bad tambah okey..muahahaha..

Best makan kat sini sebab boley rase daging wagyu panggang dengan harga murah.. Gyu-Kaku tu maksud die "tanduk lembu jantan".. Jangan risau kat sini semua HALAL sebab restoran ni dari Naza Group of Companies.. Harga berbez-beza mengikut bahagian..

Ok jom kite tengok menu apa yang menarik kat Gyu-Kaku ni..
  
Korang boley pilih set or ala carte.. Macam kiteorang pilih set pastu nak tambah menu yang lain pon boley jer..

Pelbagai jenis daging..

Chicken pon ada jugak kalo mane yang tak makan daging..

Desserts...

Ok dah pilih menu yang menarik.. Atas meja dihidangkan spicy & sweet sauce.. Sebelah plat tu bukan beg kitar semula tau ia adalah apron untuk korang pakai masa BBQ nanti..

Tunggu makanan sampai sat lagi kita bakar daging atas jaring tu..

Bawah ni semua set yang kiteorang oder.. Kitorang ambik Warai Set..

Kimuchi.. Makanan paling sihat di dunia..

Namuru..

Warm Horenso Salad..

 Chicken apa tah tak ingat nama, yang ni tak termasuk dalam set..

Prawns..

Edamame..

Yang ni pon sama tak masuk dalam Warai set oder asing.. Sedap salad die!

Tori Karaage..rm8.90..

Nasi..

Tofu Chicken Soup..Sedap soup die masam masam manis dalam tu chicken ngan taufu..

Horenso salad..

Wagyu Karubi, Wagyu Rump Cap dan Wagyu Tenderloin.. Daging die walaupon tebal bila makan lembut senang nak gigit tak liat.. Tu yang  best!

Grilling time! Wagyu beef is the best meat ever.....

Nak bagitau bakar tu jangan lama jangan leka dok borak dengan kawan sebelah kang jadi macam atas ni..hahaha hangit sebelah.. Daging wagyu ni korang jangan lama2 bakar tau sebab daging die jenis cepat masak dan rajin2 terbalikkan die.. Dan best waktu bakar tu takde asap yang keluar pon takdelah dok risau baju berbau..hehe 

Salmon.. hahaha yang ni kelakar kiteorang dok keluarkan ikan salmon tu sekali pekerja tu cakap takyah keluarkan ikan salmon dari kertas aluminium tu bakar jer sekali ngan kertas aluminium tu.. Owh macam tu ker..hahaha

 Udang, Sotong, Salmon..

Seronok main bakar2 ni..Yang tak seronok muka pon rase nak terbakar sekali..kekeke

Ni la Bad.. Amboii Bad orang pakai chopstik ko suke2 pakai pengepit tu jadi chopstik.. Asal boley Bad ni..hehe

Puas hati la makan kat Gyu-Kaku ni! Daging pon lembut cepat masak takyah tunggu lama2.. Servis pon laju..

Penuh makanan atas meja..

Bad & Aishah..

Munky & Meor..


Alhamdulillah kenyang.. Eh ada lagi dessert tak makan lagi.. =_= Perut dah penuh mane nak sumbat lagi ni..

Charles dan Victor..

Ok mari tengok desserts pulak..

Guyu-Kaku ice-cream rm9.90..

Paling aku suke yang ni marshmallow dan biskut chocolate.. Layan ooo makan ni.. Simple jer rupe die tapi rase memang best.. harga rm5.90..

Cairkan marshmallow dulu...

Letak marshmallow atas biskut dan penyetkan die..

Kat rumah pon boley buat macam ni.. Nanti nak try buat la..

Milk pudding.. rm9.90.. Serius weiii yang ni pon sedap.. Datang sini wajib makan pudding tau tapi gula merah tu korang kena mintak ekstra lebih sikit sebab dorang letak sikit macam tak feeling nak makan..

Deep-fried Red Bean with Banana rm9.90..

Ya Allah ni pon sama sumpah sedap tak tipu!

Pancake ice Burger.. harga rm12.90.. Yang ni aku tak sempat rase dorang kata sedap gak..

Muke kenyang tahap gaban..hahaha

Wajah2 kekenyangan..

Ok la tak tau nak cita apa dah korang layang jer la gambar kami..haha

 
 
 
 
 
 
Kesimpulan makan di Japanese BBQ Restaurant Gyu-Kaku adalah sangat sangat puas hati aku bagi 9/10.. Siapa pengemar makanan Jepun boley try makan di sini sebab harga die pon ok tak mahal mampu dibayar.. gitew.. =)

Japanese BBQ Restaurant Gyu-Kaku Malaysia:

One Utama (Old Wing) 2nd Floor, Isetan,
No Tel : 03-7733 0018

Publika : 03-6211 5446

Tropicana City Mall : 03-7725 6796

Waktu operasi :
11.30-10.00pm

 **Ingat nak datang sini kena call booking dulu takut tempat penuh sebab ruang terhad..bye2

piece : kathyjem

13 comments:

Chekgu Azrine said...

Semua nmpk tempting..
Xpnh msk restoran mknn jpun..huhu

O'gosh Iskandar said...

ok...memang sangat menggoda...harus diterjah ni..

sinuha said...

Bestnya makan besar. hehe :)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : try la makan kat sini sedap sangat..

kathy jem said...

O'gosh Iskandar : ye wajib terjah sangat2 puas hati..hehe

kathy jem said...

sinuha : sekali sekala boley la makan besar.. hari2 pengsan..hahaha

Cik Puan Eka said...

menarik la plak makan kat sini. Ade dengar pasal restoran ni haritu. Boleh try ni hehehehe

sedapp la nampaknya

dzu amri said...

Hai kathyjem.. Saya baru je kat blog ni.. Bestnya tengok makan ramai2, meriah giteww..

Jom jengah

husna zahidi said...

wahh igt nak main bakar2 ni kena tepi pantai je..rupanya kat kedai pon ada ye..

crazyshopper said...

hi kat.. apa khabar? harap semua kat ccpa sihat..hamboi hamboi rajin korang berjalan sana sini makan ya.. kem salam kat semua ccpa..rindu korang! cheers, ezura

kathy jem said...

crazyshopper : Ezura.......hai...lamanya tk dngr berita..meh la dtng ccpa..rindunya kt ezura..nnti free dtngla ccpa tau..

Lisha said...

Betul ke halal?? Kenapa takde halal certification dari jakim....

Dayang Dunia said...

Kawan awak tu nama dia aisyah zainal ke?