Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, May 8, 2014

Raiisah dah Berani Mandi Laut

Semangat nak bawak Raiisah mandi laut.. Pagi tu bangun awal gerak Affan ngan Raiisah sekali aku kejut,.. Sori nak awal pagi mummy kejutkan awak.. Mummy memang nak pegi awal pagi malas nak kuar kol 10 nanti matahari dah terpacak sure terbakar kulit..hahaha

Daddy dan Raiisah..

Masing2 muka tak mandi..hahaha Kita mandi laut ok...

8 pagi cahaya matahari memancar-mancar....  =)

Ni aksi pertama Raiisah bila pijak atas pasir.. Hahaha

Umpan bagi kopok nak bagi die leka jangan pandang pasir tu..hahaha Kalo pandang sure menangis..

 Dapat makan diam tak mampu berkata apa-apa..

Dah pandang bawah nampak pasir buat muka geli..

Sajer bagi die berdiri kat situ..

Yeaaaa bagus anak mummy dah tak takut pasir laut macam ni la berani..

Belikan die alat permainan korek pasir nak bagi die leka dok atas pasir tu nanti.. 

Daddy dok layan die nak bagi die diam.. Kadang2 menangis jugak,  tengok pasir penuh kat kaki menangis.. hahaha tak tahan siap tunjuk2 kaki ada pasir suruh buangkan..

Opsss kena blur perut mengandung tu bahaya orang tengok..kekeke

Tengok die duduk macam mane punye terkangkang kaki tak nak kena pasir..hahaha Raicha Raicha..

Istana pasir ciptaan Daddy... 


Bagi die leka dulu karang dah ok kita bawak masuk laut..

hahaha menangis kena tinggal ngan daddy.. Daddy ko dah tak sabar nak terjun laut tu abis tinggalkan anak terkontang kanting kat situ..haha..

Ok ok jangan nangis mummy temankan Raiisah main pasir ek...

Ok ni yang ditunggu2 kan.. Yes! Yes! Raiisah dah berani tak takut laut... Cuak jugak ingat die melalak upernya tak die diam jer tengok air laut tu..

Gud girl, die dah berani.. happy nye mummy tengok awak senyum2.. Kalo tak gambar muka awak menangis sesajer..

Aku tak tau la kenapa Raiisah suke buat macam tu.. Terkenan masa pregnant ke ape sebab masa prengnantkan Raiisah aku suke tengok Affan buat mulut muncung macam tu.. Affan memang suke buat muncung kalo tengah dok tengok tv ker dok termenung ker tengah drive ker mesti mulut jadi macam tu.. tapi sekejap sekejap jer la.. Takdela selalu mulut macam tu.. Tabiat apakah aku pon tak tau..

Anak beranak happy!

Kena kacau ngan daddy.. uwaaaaa

 Nasib ada monopod ada jugak gambar bertiga..

 
Muncung lagi... Sebiji perangai daddy ko...

 
 
 Muka berani ye..

 
 
 
Keluar dari pelampung menangis takut... Daddy pon satu pegi rendam Raiisah separuh badan kenapa kan budak tu dah takut.. eeeeee sajer

Jenuh daddy nak pujuk melalak sampai hotel sebelah boley dengar suara Raiisah..kekeke

Ok dok ngan mummy yer jangan kawan Daddy.. daddy suke sangat menyakat Raiisah kan.. Cian die..

 
 
Dah penat berenang kasi makan kopok.. Rehat jap nanti sambung berenang balik.. Suke mummy tengok Raiisah dah tak menangis boley lama sikit lepak kat pantai..

Kol 10 balik.. Matahari dah nak terpacak atas pala.. =D

piece : kathyjem

6 comments:

sinuha said...

Comelnye raiisah !!!

Ema Rie said...

comey nye baju renang die... pink karer...

ikafantasi said...

suka tgk raiisah..comel sgt..

husna zahidi said...

kesian tengok nangis macam tu.. tapi nak tak nak memang kena train dya bg tak takut lah kan.. risau bila besar nnti..:)

Ayu Firzara said...

Ala tomel2nyeee....
Kathy, pelampung comel tu beli katne...

kathy jem said...

Ayu Firzara : dah lama beli la ayu.. Beli kat PD gak..hehe beli masa umur Raiisah 3 bulan..