Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, May 20, 2014

Sinki Jatuh Atas Kaki

Pagi Isnin tu hantar Raiisah rumah mak macam biasa, elok sampai depan pintu mak bagitau malam semalam Zura call mak bagitau si Luthfi jatuh dalam bilik air.. Hah! Jatuh bilik air.. Macam mane leh jatuh pulak teruk tak.. Teruk jugak la kaki koyak sebab die basuh kaki kat sinki bilik air.. Masa tengah basuh kaki tibe2 sinki tu jatuh timpa atas kaki die.. Adus.. T_T dengar timpa tu terus rase ngilu kat kaki....

Awat pegi basuh kaki kat sinki tu, kan ada paip dalam bilik air tu.. haihhh Abang Pi ni.......

Terus call kakak aku tanya macam mane si Luthfi kena teruk ke dia.. Akak aku cakap teruk jugaklah, koyak banyak... masa kejadian abang ipar aku baru gerak dari rumah dalam perjalanan nak ke PD sebab ada kursus.. Akak aku call husband die suruh patah balik nak bawak Luthfi pegi klinik sekali handphone akak aku lak bateri kong dah kena tunggu dekat 20 minit nak on kan handphone.. T_T Masa tu darah mengalir jangan cakap la ada baldi sebelah boley penuh..

Tengahari tu akak aku wassapp gambar Luthfi nak kena masuk bilik bedah.. Rileks muka senyum..

Malam tu atuk teman Luthfi tido kat Hospital..

Besok tu baru aku ngi melawat Luthfi kebetulan Selasa tu cuti Hari Wesak boley lepak lama sikit kat Hospital.. Affan lak kerja hari tu..

Sayang sangat Abang Pi kat Raiisah.. Raiisah memang manja dengan Abang Pi..

Hamboii Raicha, Abang Pi nak suapkan mummy nak tak nak suapkan pon..huhuhu Tiba2 nak sentapkan dengan anak buah kan..hahaha

Abang Luthfi, Raiisah dan Adik Darwsiy..

Eh sempat pulak bermonopod..hahaha Dasar kaki bergambor..

Nasib ada monopod dapat la gambar macam ni kalo tak kepala je la yang nampak..hahaha

Ni adik aku yang bongsu Fahmi.. Besorkan die.. Dulu kecik selalu kena buli ngan aku..hahaha Tahun ni die SPM.. Fahmi belajar elok2 ok jangan nak FB je tau kang kakak ko sebat ngan hanger kang..hahaha

Abang Ipar dan Kakak ku..

Abang Pi ni ganaz sangat tau.. Hari tu masuk hospital kena jangkitan kuman dalam darah ni sinki bilik air hempap atas kaki pulak.. haihhh Anak lelaki kan kalo tak berjahit kat badan tu tak sah..

Petang tu Abang Pi keluar Hospital kejap jer dok sepital 2 ari jer..

Dah berebut nak naik wheelchair.. Si Raiisah pon sama nak jugak naik tak padan si kecik..

Ok la bagi chan Mek Echa jadi Usop Wilcha jap..hahaha

Sampai rumah akak aku tengok sinki pecah ni depan pagar rumah.. Aduih terus kaki rase sakit... Giler sinki besar tu himpap kaki anak buah aku tak boley bayangankan masa kejadian.. T_T

piece : kathyjem

10 comments:

PetakBunga said...

tengok singki pn dah rasa gerum..
macm na boleh jatuh atas kaki..
tp nampak mcm oesakit dah okey tu..

Askm,
Nak ajak datang blog kita..
http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/bagaimana-kamu-tahu-kamu-sudah-jatuh_16.html

fazzy baik said...

Sy smlm excident kne jahit tapak kaki ngn jari tangan sakit x terperi ..syukur xda patah

Chekgu Azrine said...

Cepat sembuh abg pi

kathy jem said...

PetakBunga : Hai awk ok nnti kathy singah blog awk.. ;)

kathy jem said...

fazzy baik : aduhh excident teruk ker..ngerinya dengar..Alhamdulillah nasib baik takde apa yg teruk berlaku..

kathy jem said...

Terima kasih Chekgu Azrine.. =)

O'gosh Iskandar said...

nasib dah ok..ngeri bila bayangkan

Rizziela said...

ngerinya tengok sinki tu..dia blh lagi relax kan mcm orang x sakit ajer

Nigina said...

adik akak pun kena ... berdarah darah kaki dia... huhuhu ngeri

husna zahidi said...

husna yang baca ni pon rasa ngilu..tp luthfi senyum relax je..ceria..hehehe..

smoga cepat sembuh luthfi..:)