Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, May 7, 2014

Percutian Last Minit

Halo halo.. Last week cuti lama 4 hari aku AL.hohoho... Tak plan pon nak pegi PD sebenarnya.. Si Affan la suruh ambik cuti nak bawak Raiisah mandi laut katanya.. Lagipon Affan nak abiskan cuti tahun lepas ada lagi 5 hari.. Dah die cuti aku pon cuti sekali la..

Nak bawak Raiisah mandi laut hari tu pegi Bali ngan Langkawi tak sempat nak bagi die merasa air laut..Macam mane nak bagi merasa air laut pijak pasir pon dah menjerit macam histeria...hahaha

Bertolak hari Jumaat ingat nak bertolak hari khamis sekali tak jadi.. Lagi pon kat PD lama2 sangat pon bukan ada apa sangat setakat swimming pool ngan mandi laut jer la pon..

Raiisah sepanjang jalan tido.. Letak dalam carseat tak nak, nak duduk atas mummy gak.. Nasib baik perjalanan 1 jam kalo 3 4jam lenguh peha mummy ko.. hahaa

Kemain anak tido berselfie sorang2.. Ajak daddy takmo mamat tu mane suka sangat berselfie2 ni.. Kalo ajak die berselfie boley jadi amukan memanjang takmo.. Kalo die mahu tu kira dah hepi sangat...hahaha

Dah sampai PD...

Keluar masuk keluar masuk si Mek Echa ni..


 
Eeee seram pulak tengok die berdiri kat situ..

Lamanya tak datang sini suasana tetap sama indah sebab bilik kiteorang betul2 mengadap pool ngan laut.. ^_^

Last datang sini masa tahun 2012 masa tu umur Raiisah 3 bulan.. Ramai tanya berapa satu malam stay kat sini.. Serius aku memang tak tahu pasal sewa semua..Mintak maaf tau.. Sebab condominium ni Pakcik Affan yang punye.. Kiteorang just datang lepak tido jer.. Oh lupa nak bagitau nama die Marina Crescent Condominium.. Rajin2 korang search dalam google kot2 ada untuk sewa ker..

Mane pulak die dapat pensel colour ni.. Abis conteng muka... Kat dinding pon ada sikit.. Abisla nanti Pak Ngah marah Raicha..hahaha

Lepak jap pastu keluar cari makan.. Si Daddy dah mengantuk la tu.. Cuaca pulak panas memang ingat nak ZzZZ jer la..haha

Amboiii selfie ko nak kemain tinggi... Tu belakang tu sape punye kerja kalo bukan mek echa.. Suka sangat buat bersepah pantang benda bersusun..

 Beli barang kudap-kudapan..

 Ikan pon beli jugak nanti nak masak ikan masak stim..muahaha.. Takla tipu jer gas pon takde nak masak apanye..

 Lewat petang bawak Raiisah pegi pool..

 Sampai muka ada teruja.. Tengok Raiisah melalak ker idak.. Hari tu kat Bali kemain melalaknya..

Dengan mummy..

Ok2 bagi die perhati dulu bagi die semangat kesukanan sikit..mihehehe tibe2..

Loo tengok daddy terjun terus lari...hahaha Raiisah Raiisah.. Ingat dah berani dah.. Gaya pandang kolam tu macam dah tak sabar nak terjun...hahaha

 Lari kat mummy pulak...

Hoo apa tu membebel..

Kan dah kena tarik ngan daddy.. Daddy ko mane leh tunggu lama2 memang laju die bawak Raiisah masuk dalam kolam tu..

 Raiisah tengah menangis masa ni suruh bawa die nak naik atas.. Siap tunjuk2 kat aku.. hahaha

Cubaan daddy memujuk supaya jangan takut..

 Yeaaa daddy berjaya membuat Raiisah berani dalam pool! Akhirnya!!!!!! Dah tak menangis dahhhhh...

 Hamboii bila dah berani abis die round satu kolam tu.. Siap panjat2 lagi..

 Mummy suruh berenang la bukan berjalan...

 Macam ni la anak mummy daddy berani.. Berani tu ikut daddy penakut ikut mummy..muahahaha

Berjalan pon berjalan la janji awak dah tak nangis... Kalo nangis jugak stress mummy ko menengok..hahaha

 Makcik2 kat atas tu siap puji2 Raiisah.. eeee dah berani la die.. mula2 jer tadi menangis yer..

 Berjalan dalam air sampai lebam..

 
 
Tu lidah tu kenapa Raiisah nak minum air ke apa..

Sampai matahari terbenam tak naik2 lagi..hahaha Seronok sangat..

Ok la kasi chan lepak lama2 dalam air kalo tak, tak sampai 5 minit awak dalam pool..

Ok dah nak gelap.. Besok pagi kita pergi pantai pulak yer.. Hari ni belajar cara2 beranikan diri dalam swimming pool besok belajar beranikan diri dalam laut pulak..kekeke

Pas sembahyang terus cari makan masing2 dah kelaparan sebab berendam lama dalam kolam...

piece : kathyjem

9 comments:

eima said...

comeynye pakai 2 pieces gitu ....

serius mmg cantik la kondo ni ... ai tak penah prasan nama kondo ni kat PD nk kena cari jugak la

kathy jem said...

eima : ada sebelah hotel admiral cove..

Chekgu Azrine said...

Comel tgok raiisah berposing mangga ek..haha..dahla putih melepak!!

Rindu nk dtg pd lg..hehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : hahaha bukanla posing buah manggis..hehe

husna zahidi said...

brave girl!! sakan jugak dya lepas dah biasa.. tak rasa nak ditolak air ke mek echah.. kemain tawaf pool..>_<

Miss Brenito said...

so cute raicha dalam bikini tuh... comey bebenor..

Ema Rie said...

cute mulut muncung ecah...

Erra Kyra said...

cutenya raisah!!^^

O'gosh Iskandar said...

xtau dah lama mana baca2...asik next entri je..last2 dah samapi sini...xle jadi ni..kena folo gak ni...hehe