Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, February 14, 2013

Barang Wajib Di Pakai Selepas Mandi

Nilah rutin aku setiap hari sabtu dan ahad bile Raiisah ada di rumah.. Susukan die tidokan die main dengan die mandikan die.. hehehe Kalo kat rumah nenek, nenek lah yang buat ni semua.. Kalo kat rumah sendiri, sendirilah kena buat semua..=D

Bile memandikan Raiisah benda ni semua wajib sapu kat badan die.. Lotion, bedak, minyak telon, baby nappy cream, baby oil..

Lotion ofcoz la untuk kulit, bedak cuticura tu sapu kat leher die supaya tak ruam.. Raiisah kadang2 kalo berpeluh ruam suke muncul kat leher die sebab tu kena letak bedak cuticura at least kurang skit ruam tu nak tumbuh..

Minyak telon bagus untuk perut baby.. So far Raiisah pakai minyak telon kurang kembong perut die.. Macam mane tak kembong asyik kentut jer.. Kentut dah la busuk bau macam orang tua.. Die kalo kentut sampai kena tutup hidung ngan kain busuk yang amat.. hahaha

Baby nappy cream Pureen sangat bagus ok.. Ni kakak aku yang suggest sebab die dah pakai lama untuk anak2 die.. Anak buah aku dari baby sampai dah besar still pakai nappy cream ni.. So far takde pon ruam kat bontot die..

Cream vicks ni pulak sapu kat dada ngan belakang Raiisah.. Bau die best bau strawberi rase nak makan2..hehehe Kat Watsons & Guardian banyak benda ni kalo mane nak cari la.. Cream vicks ni khas untuk bayi tak hangat pon sesuai untuk bayi.. Tapi jangan di sapu kat hidung pulak tak elok untuk bayi.. Nanti ada kesan sampingan pulak..

Baby oil sapu kat rambut Raiisah.. Ramai yang tanya Raiisah pakai minyak apa rambut cepat panjang ni.. haha.. Dah mak bapoknye rambut lebat sapu la segala minyak tetap die nak tumbuh gak.. Kalo  dah mak bapak rambut cikit anak di sapu minyak segala minyak tetap tumbuh cenonet.. hehehe


Ni la wajah Raiisah bile dah abis mandi.. Die ni jarang menangis kalo mandi, dok diam jer kalo air lalu kat badan die..

Badan dah segar hati pon manyak hepi..

Pas mandi kena sapu bedak johnson baby kat muke baru la nampak fresh dan wangi..

Ok dan mandi kena bagi susu.. Pas susu nak tido..

Cayang mummy cikit.. mmmuah.. Tenkiu mummy mandikan saya wangikan saya..

piece : kathyjem

9 comments:

Miss Brenito said...

sama sama cam brg2 gurl sy.. pastu bile kita siapkan mmg berjam la belek anak dare.. nk kasi wangi yg cium pon kita jugak kannn

kathy jem said...

Miss Brenito : eh sama ek..hahaha kan pas mandi mesti nak cium die.. wangiiiii

ComelComot said...

bestnya tgk life u skng kathy ngan org baru yg sangat2 super duper..cute suka sgt. xsabar tun ggu turn i hihi (tapi takut gak sbb xtau sakit tu camne)

kathy jem said...

Comel : best sngt bile dah ada anak..tak sabar nk tengok comel dgn baby pulak..hehe Sakit bersalin tu 30 ganda dari sakit senggugut..huhuhu..bnykkan baca doa tau.. =)

applemintlady said...

patutla homey ngat..

Miss Brenito said...

mmg sakit tau salin, perhhhh..takut2 tp org pompuan ni mane tau serik.. lagi 2 3 tahun pregy balk.. hihihihi.. by d way, I da khatam blog u ni kathy.. mase memula jumpa dulu, I kagum dgn kecantikkan u ala2 model..pastu terus bace blog dari u cantan cintun smpi kawen..best3x

kathy jem said...

Miss Brenito : kan tau2 besok dh pregnant nomb 2..hehe tangannnn tunggu raiisah besar sikit..kikiki ;P auuwww sweet sngt tak sangka mengikuti perkembangan kite..thank you so much coz bc blog kite.. =)

Chekgu Azrine said...

Putihnya raiisah..geram tgok..

Nti nk try beli vicks tu la..

Fara Dilot said...

banyak ngat nak sapu.. tatau nak sapu kat mane.. slame ni pikir.. oi kne tindih2 pelbagai jenis barangan kat stu badan ke?.. pas baca penerangan u ni baru paham..
;d