Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, February 7, 2013

Vapor Cigarette Untuk Perokok Tegar

Affan dari ari tu suruh aku beli vapor cigarette ni.. Huny......(cakap dalam nada manja) Huny beli kan la bee vapor cigarette niiii.. Huny kan nak suruh b berhenti hisap rokok kan kan... Eh! Bee la beli la sendiri.. Kalo huny beli confirm bee tak nak berhenti sebab b tau benda tu free.. hahaha

Disebabkan tak sabar nak menunggu jadinya Affan beli sendiri.. hahaha Save duit aku..  Affan beli kt online semua sekali rm150.. Website apa jangan tanya aku tanya die..hahaha Dulu baru keluar benda alah ni mahal dalam 300-500 now seratus lebih dah boley dapat..

Hamboi kemain mucung dapat hisap vapor cigarette ni ye.. Cubit buntut kang baru tau..;P

Katakan tidak pada tembakau.. hahaha Poyo la bee..Kang tau2 besok hisap gak rokok tembakau tu..

Vapor cigarette adalah sejenis alat yang seakan rokok dan rase pon seakan rokok gak cuma bahan die jer yang berbeza.. Alaaa lebih kurang macam Shisha la jugak.. Dan juga satu cara alternative bagi korang untuk cuba berhenti rokok..

Kelebihan Vapor Cigarette :-
1. Tiada kesan sampingan seperti anda menghisap ROKOK biasa!
2. Rokok Elektronik tidak mengaratkan gigi dan menghitamkan bibir anda.
3. Rokok elektronik mengandungi nikotin. Nikotin tidak membahayakan kesihatan kerana
ianya tidak bercampur dengan bahan-bahan kimia seperti CARCINOGENS, TEMBAKAU,
TAR, KARBON MONOKSIDA, SISA ABU,BAU BUSUK .
4. Tiada kesan terhadap Smoke Detector!
5. Mempunyai beberapa perasa seperti ROKOK sebenar!
6. Membantu mengurangkan kadar pengambilan ROKOK berbahaya!
7. Anda dapat berjimat lebih banyak berbanding menghisap ROKOK biasa!
8. Electronic-Cigarette tidak mengeluarkan asap tetapi mengeluarkan wap air yang nampak seakan-akan asap.
9. Anda juga boleh menikmatinya ketika memandu dan tak perlu buka tingkap! Layan
Electronic-Cigarette dalam bilik penghawa dingin dan juga stesen minyak~
10. Baju anda juga tidak lagi berbau ROKOK yang tidak disukai oleh orang-orang yang tersayang.
11. Bau mulut anda juga tidak lagi berbau ROKOK dan anda lebih mudah berkomunikasi
dengan orang yang bencikan ROKOK...


Sape perokok tegar boley cube ambik vapor cigarette ni macam laki aku ni ha perokok tegar konon nak berhenti.. Bee dah ambik Vapor ni kurang2 la merokok ye.. ;P

Hamboi dok terkangkang dapat hisap vapor cigarette.. Sedap sangat la tu dapat menyedup asap.. Tapi ok la bau die tak sebusuk macam rokok tembakau.. Paling best boley pilih perisa.. Yang Affan hisap ni perisa cengkih.. Bee nanti beli perisa honeydew pulak.. hewhewhew

piece : kathyjem

16 comments:

Siti Shuhadah said...

nasib la hubby shu x merokok..jimat kan..hihi..

::EIDA:: said...

Hubby i ade beli jugak. Dua tiga bulan saja.. lepas tu tembakau balik die cari.. hampehhhhh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

macam2 lah diorang ni kan.. benti je terus takyah hisap2 dah

Mya said...

husband akak pun hisap rokok ni jugak.
so far so good la takde dah dia hisap rokok tembakau hehe..

IdaShah WC said...

budak office pun ada hisap benda nie. tp bau dia kuat..perisa apa ntah

sya said...

kak..tolong tanyakan kat suami akak die beli kat website mana..macam best je..boleh bagi hadiah hari jadi kat perokok tegar..muahaha.. :P

wanda arry said...

kak kathy, husband wanda pun baru je beli..sejak beli ni xbeli dah rokok..
kwn dia bgi test rokok pun dia xmau layan dah..dia kata xsedap...

kak suh abg affan beli popcorn caramel laks..sedap bau dia..dah bau mcm popcorn tgv/gsc

kathy jem said...

Wanda : eh ada peisa popcorn caramel ek..hehe ok nanti nak suruh affan beli..mesti bestkan bau die.. =)

dyimaguest said...

maaf, kalau komen yang saya bagi ni menyebabkan rasa tidak senang. tapi sekadar untuk berkongsi pengetahuaan. daripada article yang saya baca dalam surat khabar, kesan negatif daripada penggunaan benda ini juga boleh menyebabkan kanser. kementeriaan kesihatan melarang pengguna daripada menggunakan alat ini bagi meggantikan rokok. it is much better if we go and seek an advice from doctor in how to stop smoking.

GMT said...

Pendapat sy..rokok biasa ade 4000++ bahan kimia + Tar + 20mg Nikotin Sekotak 20btg..Vapor E-Cig hnya ade Glycol,Glecerin,perasa,Air,nikotin..nikotin kt dlm sebotol liquid bole pilih 25,20,18,12,9,8,0mg nikotin..satu dunia tahu rokok asli bole bg mcm2 kanser n penyakit..baik perokok pasif n sekunder.KKM kuar statement nih disbbkn E-Cig tidak dikenakan tax oleh kerajaan.cube kalu dikenakan tax..confirm E-Cig jd salah satu alat yg bagus tuk smoker..sy smoker tu dulu,skang ni sy Vaping E-Cig..sy dh bnyk saving..anak bini selamat dr asap rokok,bdn pn rase segar bugar..

AzianAzhan said...

Sangat setuju dengan GMT..statement anda sangatlah sama drngan hubs saya.. actually memang betul pon apa yang GMT cakapkan..;))

mamariz sue said...

Artikel menarik.. jom lawati page kami jika anda mencari solusi untuk berhenti merokok! :)jumpa anda di sana..!http://mammariz.blogspot.com/2013/04/testimoni-shaklee-vivix-untuk-perokok.html

Azy HS said...

Jemput singgah http://azyhilmi.blogspot.com.
Terima kasih

Din Din said...

Btul dan setuju sebab saya 10tahun hisap rokok dan sangat kuat..tapi bila try vape ni baru 1bulan dah takde rase nak hisap rokok and vape on bila rase free je..bgus dan tak berbau busuk malah wangi

Din Din said...

Btul2 aku hisap rokok dah 10tahun perah try berhenti tak boleh ssh deman semua tapi bila ada vape ni baru sebulan dah boleh stop rokok..

lone ranger said...

Isap yg tu jdpa ? Haha , guna ipv bru rasa .