Klik Yer!! Mekasih...

Monday, February 11, 2013

Gong Xi Fa Cai di Sunway Pyramid

Bee chinese new year ni nak buat apa ek.. Jom breakfast Tosei rawa kat mamak dari ari tu dok teringin nak makan.. Ok jommm.. Siap cepat.. Alaa bee mandikan Raiisah dulu huny nak bersiap nanti lambat.. kikiki Lagipon bee dah lama tak mandikan Raiisah apa kata bee mandikan dieeee yek.. hekhekhek

Sajer aku suruh Affan mandikan Raiisah, boley aku menyiapkan diri tanpa tergesa2.. hahaha Dah lama tau Affan tak mandikan Raiisah haruslah sekali sekala menyuruh die mandikan anak.. ;P

Kat kol 11 gak la sampai kedai mamak.. Padahal dah bangun awal still lambat gak sampai kedai mamak.. Abis dok golek2 atas katil macam mane tak lambat.. ;P

Ok Raiisah dok diam2 ek.. Mummy ngan daddy nak menikmati tosei rawa ni.. Dah berbulan mak bapak ko tak makan tosei rawa ni..

Brape kali cancel nak makan tosei rawa ni akhirnya dapat gak aku ngan Affan makan.. Tak cukup sekeping kami oder lagi sekeping.. muahahaha

Dah abis makan ni nak pergi mane bee takkan nak balik kot.. Huny dah pakai lawa2 ni jom la jejalan.. kikiki.. Lawa ker??!! ;P

Huny nak pergi mane.. Tah tak kisah OU pon boley Paradigm Mall pon boley Sunway Pyramid pon boley.. Ermmm Sunway la huny, boley cari barang bee ngan Raiisah.. Ok bee.. =)

Laju jer kalo jalan ek.. Yerla sekali sekala kena la jalan bawak family ni takdelah hidup tu stress.. Dah la stress kat tempat kerja stress itu stress ini so dengan aktiviti riadah bersama family adalah sangat di galakkan di samping itu juga dapat menyenangkan diri.. ewah!

Ecece sempena Tahun Baru Cina kan kena la pakai baju cheongsam gitew.. Motip ko nak pakai baju cheongsam tu nak dapat angpau..

Eh baju ni dah lama since tahun 200_ tak ingat tapi dah lama before kawen zaman kekurusan.. hahaha Masih simpan lagi dan masih muat.. ^__^

Affan bersama anak kesayangannye..

Okey Raiisah kite udah berada di Sunway Pyramid.. Jom cuci mata.. Muke tu takyah serius sangat Raiisah..

Masuk jap Payless Shoe Source nak tengok kasut Raiisah.. Huii pening kasut kat sini comel2 tak tau nak pilih yang mana.. Raiisah pon dok pening nak pilih yang mane..

Kasut saiz Raiisah tak banyak sangat pilihan.. Setahun ke atas banyak.. Huii tak sabar nak tunggu Raiisah berjalan senang skit nak shopping kasut yang comel2 ni.. =)

Sampai daddy dok tunjuk kat Raiisah suruh pilih mane yang die suke.. kakaka Cam la die paham kan mane yang die berkenan.. haha Tapi banyak kali die pegang yang pink tu maknanye die suke la yang pink tu..

Ok dah haus jom basahkan tekak di JCo Donuts & Coffee..

Raiisah pon dah haus jugak nak susu..

Dah dapat susu bergurau jap ngan daddy..

Kemain gelaknye suke sangat orang acah die..

Ok before balik bergambar dengan duck face dulu.. Kembor Raiisah..hahahaha

piece : kathyjem

7 comments:

cik chinta said...

kurussss...pki pe ms pantang? bg petua. nwy..raisah kjp je beso. comel sgt..suke tgk. dia x kuat nangis ek?

sueMY said...

tui la kathy..camno leh kurus dgn cepat ni..siap leh pakai baju zaman ank daro lagi..i is jeles weh..nnti buat satu entry camno leh kurus maintain cung weh..hehehe

-liaya-

Pelangi said...

salam..jom singgah blog nie www.pelanginadia.blogspot.com...banyak peplum dan dress cantik2...jom singgah..salam ziarah dari saya..

[z@ck] said...

kurus gila akak lepas bersalin..kongsi la tips =P utk bekalan masa akan dtg

kathy jem said...

cik chinta : hehehe..ada masa nnti sy entry tips kurus ek..hehe tula kejap jer raiisah dah 4 bulan..skng ni die kuat jerit nangis tak sangat..

kathy jem said...

Pelangi : ok nnti sy terja blog awk..tenkiuuu... =)

Rin Saharina said...

comelnyaaa raisah. mummy raisah pun cantikk =)