Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, February 28, 2013

Breast Pad Brand Pigeon Sangat Bagus dan Berbaloi

Korang ni aku sajer nak share pendapat.. Korang pernah tak mengalami masalah susu menitis, senang cakap susu banyaklah... Macam aku masa dalam pantang serius susu sangatlah banyak sampai basah baju dah pakai breast pad pon masih boley basah.. Kejap kang nak kena tukar pad baru pastu tukar baju.. Masa tu stress jugaklah kan.. Nak buat macam mane memang dalam pantang susu kite sangat-sangat banyak dan time tu jugaklah kite boley buat simpan stok..

Masa tu ada jugak try macam2 jenis breast pad.. Dari yang murah sampailah yang mahal.. Tapi pakai yang mahal pun still susu tak menampung.. Aku pernah pakai Tollyjoy, Avent, Pureen, Nuk, Anakku smue menembusi bra..hahaha

Nak di jadikan cerita masa tu dalam pantang nursing pad yang ado dah nak abis.. Teringat masa bersalin kt PMC ari tu hospital ada bagi Breast Pad brand Pigeon.. So apa lagi tinggal tu jer yang  ado teruslah pakai.. Pakai jer eh eh baguslah breast pad pigeon ni.. Ko dari pagi aku pakai sampai petang still bertahan tidak langsung menembusi bra ku.. hahaha

Kalo Pureen ker TollyJoy ker Avent ker still menembusi baju ku.. hehe Lagi satu brand ni semua ada 30 keping dalam 20 hengget macam tu.. Brand Pigeon 1 kotak ada 60 keping extra free 12 keping so total ada 72 keping dan harga rm30 hengget.. Berbaloikan..

So mane2 bakal ibu dan juga ibu yang sedang menyusukan anak tengah mencari breast pad mane yang ok aku suggestkan brand Pigeon ni.. Serius sangat bagus tak caya pegi pakai.. =D

piece : kathyjem



Jenama Babe sangatlah bagus. Korang takkan kebaahan punya. Aku memang dari dulu pakai yang tu sampailah sekarang. Harganya pun taklah mahal sangat. RM28.90 untuk 40kpg dan RM48.90 untuk 84kpg.


Korang kalau buntu nak cari brand ape, ni je yang aku suggestkan. Tapi jenama lain-lain yang mahal-mahal tu aku tak pernah try. Buat ape nak try lagi kalau aku dah jupa yang terbaik dan harga berpatutan,betul tak? Oklay...sampai di sini dulu. - See more at: http://sarahsyafiq.blogspot.com/2011/06/nursing-pad.html#sthash.6oIM8Vyq.dpuf
Ok..Berkaitan dengan topik di atas, korang pernah tak mengalami masalah susu menitis semasa BF baby korang? Yelah 1 breast je yang kite guna untuk BF kan? So sebelah lagi selalunya kan keluar bile susu kita datang. Macam aku yang susu banyak nih memang kena pakai breast pad. Kalau tak, memang basahlah baju aku. Aku dah try macam-macam jenis breast pad. Daripada yang washable sehinggalah disposable. Washable memangla agak murah dan menjimatkan tapi, tak practikal untuk aku. Susu aku banyak so masih tak dapat menampung lebihan susu yang keluar. Aku pun tukarlah kepada disposable. Jenama yang aku pernah cuba pureen, anakku, bumble bee dan Babe. Yang aku sangat puas hati adalah jenama BABE.



Jenama Babe sangatlah bagus. Korang takkan kebaahan punya. Aku memang dari dulu pakai yang tu sampailah sekarang. Harganya pun taklah mahal sangat. RM28.90 untuk 40kpg dan RM48.90 untuk 84kpg.


Korang kalau buntu nak cari brand ape, ni je yang aku suggestkan. Tapi jenama lain-lain yang mahal-mahal tu aku tak pernah try. Buat ape nak try lagi kalau aku dah jupa yang terbaik dan harga berpatutan,betul tak? Oklay...sampai di sini dulu. - See more at: http://sarahsyafiq.blogspot.com/2011/06/nursing-pad.html#sthash.6oIM8Vyq.dpuf
Ok..Berkaitan dengan topik di atas, korang pernah tak mengalami masalah susu menitis semasa BF baby korang? Yelah 1 breast je yang kite guna untuk BF kan? So sebelah lagi selalunya kan keluar bile susu kita datang. Macam aku yang susu banyak nih memang kena pakai breast pad. Kalau tak, memang basahlah baju aku. Aku dah try macam-macam jenis breast pad. Daripada yang washable sehinggalah disposable. Washable memangla agak murah dan menjimatkan tapi, tak practikal untuk aku. Susu aku banyak so masih tak dapat menampung lebihan susu yang keluar. Aku pun tukarlah kepada disposable. Jenama yang aku pernah cuba pureen, anakku, bumble bee dan Babe. Yang aku sangat puas hati adalah jenama BABE.



Jenama Babe sangatlah bagus. Korang takkan kebaahan punya. Aku memang dari dulu pakai yang tu sampailah sekarang. Harganya pun taklah mahal sangat. RM28.90 untuk 40kpg dan RM48.90 untuk 84kpg.


Korang kalau buntu nak cari brand ape, ni je yang aku suggestkan. Tapi jenama lain-lain yang mahal-mahal tu aku tak pernah try. Buat ape nak try lagi kalau aku dah jupa yang terbaik dan harga berpatutan,betul tak? Oklay...sampai di sini dulu. - See more at: http://sarahsyafiq.blogspot.com/2011/06/nursing-pad.html#sthash.6oIM8Vyq.dpuf
Ok..Berkaitan dengan topik di atas, korang pernah tak mengalami masalah susu menitis semasa BF baby korang? Yelah 1 breast je yang kite guna untuk BF kan? So sebelah lagi selalunya kan keluar bile susu kita datang. Macam aku yang susu banyak nih memang kena pakai breast pad. Kalau tak, memang basahlah baju aku. Aku dah try macam-macam jenis breast pad. Daripada yang washable sehinggalah disposable. Washable memangla agak murah dan menjimatkan tapi, tak practikal untuk aku. Susu aku banyak so masih tak dapat menampung lebihan susu yang keluar. Aku pun tukarlah kepada disposable. Jenama yang aku pernah cuba pureen, anakku, bumble bee dan Babe. Yang aku sangat puas hati adalah jenama BABE.



Jenama Babe sangatlah bagus. Korang takkan kebaahan punya. Aku memang dari dulu pakai yang tu sampailah sekarang. Harganya pun taklah mahal sangat. RM28.90 untuk 40kpg dan RM48.90 untuk 84kpg.


Korang kalau buntu nak cari brand ape, ni je yang aku suggestkan. Tapi jenama lain-lain yang mahal-mahal tu aku tak pernah try. Buat ape nak try lagi kalau aku dah jupa yang terbaik dan harga berpatutan,betul tak? Oklay...sampai di sini dulu. - See more at: http://sarahsyafiq.blogspot.com/2011/06/nursing-pad.html#sthash.6oIM8Vyq.dpuf
Ok..Berkaitan dengan topik di atas, korang pernah tak mengalami masalah susu menitis semasa BF baby korang? Yelah 1 breast je yang kite guna untuk BF kan? So sebelah lagi selalunya kan keluar bile susu kita datang. Macam aku yang susu banyak nih memang kena pakai breast pad. Kalau tak, memang basahlah baju aku. Aku dah try macam-macam jenis breast pad. Daripada yang washable sehinggalah disposable. Washable memangla agak murah dan menjimatkan tapi, tak practikal untuk aku. Susu aku banyak so masih tak dapat menampung lebihan susu yang keluar. Aku pun tukarlah kepada disposable. Jenama yang aku pernah cuba pureen, anakku, bumble bee dan Babe. Yang aku sangat puas hati adalah jenama BABE.



Jenama Babe sangatlah bagus. Korang takkan kebaahan punya. Aku memang dari dulu pakai yang tu sampailah sekarang. Harganya pun taklah mahal sangat. RM28.90 untuk 40kpg dan RM48.90 untuk 84kpg.


Korang kalau buntu nak cari brand ape, ni je yang aku suggestkan. Tapi jenama lain-lain yang mahal-mahal tu aku tak pernah try. Buat ape nak try lagi kalau aku dah jupa yang terbaik dan harga berpatutan,betul tak? Oklay...sampai di sini dulu. - See more at: http://sarahsyafiq.blogspot.com/2011/06/nursing-pad.html#sthash.6oIM8Vyq.dpuf

11 comments:

Ayu Firzara said...

kathy, kita pernah pakai brand Pigeon ni sekotak dulu..bagus...ok...Tapi mahal sikit kan...(tapi Pureen lagi mahal dan tak sedap!)

Lepas tu kita cuba pakai brand Autumnz..bestttt...berkualiti dan harga pun murah. Banyak kotak gak pakai.

nanti cubalah...beli online jer kat OnebabyWorld tu...heheh...

Tengku Fauziana said...

ok ye kathy..boleh la try..ni stok beli beli pureen je..
60 kping + 12 kpg lg dgn rege rm30..daku rase berbaloi la kot..mang dlm pantang byk guna breast pad...
igat daku dlu terdesak,breast pad ni abis..xsempat nk beli..suda nyer daku pakai pad je...kasi potong 2..hahaha..mane dan je..

~♥dieyba_baby♥~ said...

thanks akak share.. mana nak beli ey nie ??

JIVEBUMZ said...

eh bagusnye banyak pcs plak tu.. nak try jugak lah.. thanxs ur info

Salasiah Ammar said...

saya pun gune brand yg sama...sgt puas hati...ni utk 2nd baby mmg beli brand ni jugak hahahha...harga murah je tp puas hati..;)

Mooniqueen said...

wahhh bagus dan murah pulak tu.. wajib masuk list ni..

kathy jem said...

Ayu Firzara : ooyeker..ok nnti nk try gak brand Autumnz..tq for your info ayu.. =)

kathy jem said...

~♥dieyba_baby♥~ : kathy beli kat kedai Manjaku..

genuine1224 said...

sy dlu pakai yg boleh basuh. xlarat nak angkut yg pakai buang.. jimat? sama je kan?

Fara Dilot said...

ha ah.. pigeon kegemaran ku!!! (iklan jap!)

sabun baby die pon kate nye paraben free kan.. dah terbeli sabun anakku banyak plak :( sobs..

jgn lupa g motherhood oxpo klcc weken ni.. haks. eh tayah g nnt takde paking lak ramai org :p

Chekgu Azrine said...

haah..memang best..penah cuba sekali je..terbaekk..pastu pakai brand lain yg boleh basuh tu hampeh..tak hingat brand apa ntah..huhu