Klik Yer!! Mekasih...

Monday, February 25, 2013

Update Makan Pon Jadi La....

Tak tau nak update apa.. Update pasal makan tengahari tadi boley..hahaha Asal boley kannn.. ;P Makan pon makan la asalkan blog ni berupdate..kekekeke

Ok tadi lunch kat Kuchai lama dengan ofismate.. 1st time makan kat sini.. Tapi nak bagitau awal2 yer jangan tanya apa nama kedai makan ni sebab tak tau.. Aku tanya kakak2 ofismate aku ni pon dieorang tak tau.. hahaha Yang aku tau kedai ni terletak di Kuchai Lama..

Tercari2 jugak signboard nama kedai makan ni tapi tak jumpe.. Sudahnye letak jer Ikan Bakar Kuchai Lama.. hahaha Asal boley.. ;P

Sayur Pucuk lemak ngan Sayur Cendawan sedikit sambal belacan sambal tempoyak.. Nasi seperti biaser separuh ajer.. Takleh banyak2 nasi tu yer, kalo lauk banyak takper.. Ini i punye cara diet.. hahaha Dietlah sangat keennn.. 

Masa nak oder, *dalam hati.. Oowh ok ikan die tak masak lagi.. Tunggu di situ.. Sekali ofismate bagi tau ikan ni dah masak, ada kuah sambal sekali.. OIC.. Rupernye ikan bakar ni memang macam ni  style masak die.. Ingatkan ikan tu baru nak bakar.. Selalu ikan bakarkan hitam hangit rupe die.. Gitew rupe ikan bakar kt sini..

Ikan Keli Bakar..

Ikan Pari Bakar.. Ni saya yang punyer..

Ikan Bakar Merah.. Kelas siap berkuah lagi.. Ikan2 ni di cicah bersama kicap pedas sangat la heaven!

Balik tu singgah makan eskrem pulak.. Dasar perut! Ni pon 1st time makan icecream manggis.. Rase die ok sedap gak.. Rase masam masam manis.. =)

piece : kathyjem

6 comments:

Cikgu Norazimah said...

kathy dh mkn ikan pari ek? zie sampai sekrang tak brani lg mkn ikan pari, org tua2 ckp ikan ni berbisa..takut skt2 urat, sekarang ni pon selalu jer skt pinggang,dasyat gak kn penangan orang bersalin ni? hehe

kathy jem said...

Cikgu Norazimah : a'ah dh makan..ooo kena pantang gak ker mkn ikan pari ni..so far ok jer kite mkn..hehe

Mamavouge said...

Kak terliur sy yg pregnant ni tgk ikan bakar tu semua....

meera said...

Eh mana nk carik eskrim manggis ni.. Sdapnyer. Sdap x ikan bakar camtu.kathy?

kathy jem said...

meera : mestila sedap tp kalo ikan bakar jenis yang hangit tu lagi sedap.. =)

mrs kayrul said...

terliur tengok ikan2 bakar tue