Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 22, 2013

Migraine Muntah Di Sebabkan Pregnant??!!

Rabu petang tu kepala dah start pening2.. Tak tau sebab apa pening sampai migraine yang tak hingat dunia sumpai muntah.. Dah la kerja banyak masa tu nak stayback kat ofis memang dah tak larat.. Ontheway balik kerja tu ingat nak baring jer.. Sampai rumah mak main2 ngan Raiisah jap terus zasss tertido tak ingat apa..

Pagi Khamis nak pergi kerja kepala still rase sakit lagi.. Bile bangun kepala berdenyut-denyut.. Masa tu badan dah rase tak sedap.. Selsema pon dah nak mai masa tu.. Duhhh selesema nak datang pulak.. So terpaksa la pergi klinik ambik ubat..

Aku pon tak tahu sejak bile aku ada migraine ni.. Setakat pening2 lalat tu biaserlakan, ni kena pening sampai muntah apa kehelnye.. Pregnant!!!! No no no bukan pregnant.. Ramai ingat aku pregnant.. hahaha Asal muntahnye korang ingat pregnant yer.. Yee saya baru lepas period tak mungkin mengandung.. Harap Maklum.. ;P

Pagi tu siap2 nak pergi klinik, bawak Raiisah sekali sebab dah cuti mc ari khamis tu kan.. Alang2 nak jaga die.. Mula mak tak kasi kata dah tak sihat macam mane nak jaga Raiisah takper Affan kan ada.. Tengah sakit tengok anak rase sihat jer.. hehe.. =)

Masa jumpe doktor cakaplah aku migraine semua tu.. Doktor kata biaserlah badan u tak biaser lagi jaga baby dengan kerja semua tu.. *Dalam hati eh tak biaser jaga baby.. Jaga baby rasenye ok maybe stress kerja kot doktor.. hehe

Takper i bagi ubat demam jer, ubat migraine i takleh bagi sebab u kan breastfeed.. Ok baik doktor..

Dah ontheway balik baru teringat lupe nak mintak ubat flu kat doktor.. huhuhu Balik tu dah makan ubat demam still rase tak rase ok.. Flu makin menjadi2.. Affan kata pergi klinik lain pulak.. Mintak ubat selesema ngan sakit tekak sekali.. Biaserlahkan kalo dah selesema dah tentu2 sakit tekak, batuk tu ada sekali.. So lepas Isyak kami pergi klinik lain pulak..

Ni budak taat setia meneman mummy die sakit pegi klinik.. Nasib Raiisah tak banyak meragam.. Kalo meragam mummy dah anto kamu ke rumah nenek balik..hahaha

Pagi ngi Klinik Koo petang ngi Klinik Loh pulak..

Disebabkan Klinik Loh tu dekat ngan Restoran Murni kami singgah jap dinner di situ.. Ramai tanya Restoran Murni ni kat mana.. Ia terletak di Dataran Prima ye kawan2.. =)

Dah sakit tapi nak makan yang sedap2.. Aku oder Roti Hawaii Chicken.. Yumm yummm! Sedap giler..

Pagi ni bangun ingat nak ngi kerja tapi badan still rase lemah lagi.. hukhukhuk..

Raiisah tak bangi can langsung mummy nak pose muke sakit di pagi ari.. Ce tengok kaki die kat mane.. Kecik2 dah pandai tendang mummy yer.. hahaha

Ok la ok la mummy bagi can muke Raiisah pose di pagi ari.. Muke masham tak mandi lagi masa ni.. Tak kisah mummy janji muke saya masuk dalam blog mummy yer.. hahaha

Dah mandikan Raiisah, dah bagi die susu.., aku pon dah breakfast terus telan semua ini ubat.. Serius dah lama tak makan ubat sebanyak ini.. Terkulat-kulat aku telan ubat sebesar ibu jari ni..hahaha

Dah mandi mesti mau tido sambil ber Rock Babeh! hahaha

Sejuk hati menengok anak walaupon diri tengah sakit.. Yang sakit terus rase tak sakit.. :)

piece : kathyjem

8 comments:

Sheema shay said...

Hohohohohooo... Sama ler symtom symtom kiterrr.. Seksa rasanyerrrr... Tp tu lah, semuanya kerja Allah jua.. Al-hamdulillahh.. Pon sb tu org hengat kita dok pregnen lagi.. Haih!! Kilang tutop dek oiiii.. Musim kot kan sekarang ni??? Kena minum air bebanyak org kata..

Siti Shuhadah said...

get well soon kathy..

raiisah as always..cute bangat deh !!

Sash said...

Mak aiih sakit kejap terus selim melim sesangat!! Hahahah senangnyaa. Take care tau babe, harap tak kena ke baby raiisah nanti. Speedy recovery :D

ComelComot said...

comeynyer

butterfly said...

comei jea akak tengok raisah nie...

p/s : salam perkenalan ader mase jenguk2lah blog akak yg x seberapa nie...

Gadis Kurma said...

eeeeee comel gila raisahhh ni.... geramnyaaa tgk.. dah kulit putih2.. muka tembam2... rambut pacak2.. badan tembun2.. eee geramnyaaaa...... nway hope kakkathy get well soon... amin.

Siti Fatimah said...

GWS dear...
comel sgt raiisah nie gerams :)

ct fesyen said...

jage kesihatan ye kak kathy...
comei ye raiisah.