Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 1, 2013

Bawak Raiisah Ngi Sunat di PMC

Ari tu bawak Raiisah ngi sunat.. hehehe Dah 4 bulan baru hegeh nak bawak Raiisah ngi sunat.. Tapi memang doktor suggest dah nak masauk 4 bulan baru ngi sunat.. Malas nak cari klinik yang boley sunat baby ni tau.. Bukan semua Klinik Kanak2 ada khidmat sunat utuk baby girl ni..

Pikir punye pikir jalan yang mudah PMC.. Lagi pon kite leh pilih doktor mane yang nak sunatkan anak kite.. I ofcoz la doktor Zarul yang sambut Raiisah.. Rindu pulak dengan doktor Zarul.. Tah die ingat lagi tah idak kat aku ni ha..

Dalam kol 10 kami sampai di PMC.. Masa tu orang tak ramai lagi.. Selang 3 4 orang baru turn kami.. Dah tunggu dalam berape minit tup tup nurse bagitau doktor Zarul kena naik atas jap ada patient nak bersalin..

Eh Raiisah kemain suke ek.. Die tak tau jap ngi pepek die kena sunat..haha

So lama lagi la ni... Perut dah krooihh krooiihhh lapar.. Kite breakfast dulu kasi perut kenyang then baru ngi PMC balik.. Nasib kedai makan sebelah hospital jer.. Pas makan laju2 ngi PMC balik takut terlepas nombor.. Elok jer sampai terus turn kami..

Doktor bagi salam.. Tanya kabar tanya perkembangan baby.. Then doktor suruh masuk bilik baringkan Raiisah bukak pampers pengang tangan die.. Pastu aku dah ternampak jarum yang boley di katakan panjang la jugak.. Tibe2 mengigil satu badan..hahaha mak die lak yang nerves.. hahaha Nerves tengok jarum sebenarnya.. *Dalam hati mak aii besor yer jarum nak cucuk kat pepek Raiisah ni.. ;P  Over mak die padahal anak die rileks jer takde perasaan pun tengok jarum besor tu.. ;P

Okey2 doktor kata yang ni akan sakit so pengang tangan baby terus zasss kat pepek Raiisah.. Ko jeritan Raiisah satu bangunan PMC leh dengar.. Sampai doktor kata *Uitt kuat jugak suara kamu ni ye.. Biaser la doktor anak saya ni nampak jer halus suara boley tahan kuat.. hahaha

Tapi sekejap jer Raiisah nangis.. Peluk dukung2 die jap dah diam.. Biaserlah terkejut kan tibe sakit kat bahagian tu mestilah die nangis..

Okey dah dewasa.. hahaha

Muke buhsan ker apa ni Raiisah..

Sempat bergambar sebelum nurse bagitau doktor Zarul ke naik atas ada patient nak bersalin..

Sunat di PMC untuk baby girl hanya rm67.. =)

Selamat bersunat kepada baby2 comel di luar sana yang bakal di sunatkan.. hahaha

piece : kathyjem

10 comments:

Siti Shuhadah said...

seriau dengar kathy cite.. raiisah..sakit tak cayang..doktor sunat camner erk? hihihi..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eh senang je ek, takde darah ke kak?? pakai jarum je??

genuine1224 said...

awal gak eh sunat. anak sy dlu sunat masa 1y. kat sini lagiii murah. 20 hengget je.. ehehe...

kathy jem said...

Siti Shuhadah : kite yg maknye tngk lagi la seriau..jarum tu di cucuk kt bhgian kite punye tuuttt bagi berdarah..tu jer sekejap tak sampai 5 minit..

kathy jem said...

Yana ; senang jer tak sampai 5 minit siap..hehe a'ah pakai jarum kasi berdarah kat bahagian tu jer..

kathy jem said...

genuine1224 : uitt dh sthn br sunat..lama gak tu..20 hengget murahnye.. hehe

meera said...

Eh betul ke kathy.. guna jarum je? anak I dulu kena gunting skit halus jek sbesar semut..

ComelComot said...

Xsanggup kate. Klu I suh hubby yg bawa masuk jmp doc.
Cmne nk bslin ni ..masih takut ubat jarum n doc huhu

Gina said...

Kesan little princess, tak apa sikit aje sakitnya tu

Zanira Noh said...

Sunat kat spital mmg camtu. Cucuk bg darah je. Takde gunting2.