Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, February 26, 2013

Teringin Pavlova di Serai Empire Gallery Subang

Baik demam terus nak berjalan ni.. Dasar kaki tak reti dok diam.. hahaha.. Khamis ngan Jumaat ari tu dah cuti sakit.. Dah terlebih rehat di rumah kan mula la mengetik nak keluar..

Sabtu ari tu pon kena kerja jugak.. =( Ahad masa bersama family.. =)

So kite ke Empire Gallery Subang.. Ada budak teringin nak makan Pavlova.. Sebenarnya bukan aku sorang jer yang teringin nak makan Pavlova Affan pon sama.. Sibuk jer bee ni orang teringin die pon teringin..

Hahaha Kalo ingat balik kelakor nak pergi Empire Gallery itu pon kami boley tersesat.. Dah pakai gps pon tersesat-sesat.. Ni Affan punyer pasal la ni jenis tak reti nak menyabor nak cepat jer tau.. Biaserlah kan kalo dah pakai gps Waze tu kereta mane leh bergerak, kalo bergerak sure la die tak leh search.. Haa jadinye tah mane2 pusing nyer..

Last2 jumpe jugak Empire Gallery tu.. Affan tak pernah datang aku lak sekali tu datang masa ngan Ayu.. So ada jugaklah setahun tak datang Empire Gallery ni.. Aku ni dah lah jenis susah nak ingat jalan.. Kalo datang 100 kali pon belum tentu aku ingat nak pegi tempat tu..hahaha Sebab tu selalu kena membel ngan Affan tempat senang macam tu pon tak leh ingat.. ;P

Mummy dan Raiisah..

Menunggu makan..

Affan oder Milk Bandung rm8.50 Aku Minted Calamansi Soda rm10.50

Spaghetti Prawn Aglio Olio rm25.. huihh makan masa ni tak puas.. hahaha Rase nak oder lagi sedap kotttt!! Ok takper weekend ni nak masak macam ni... =D

Gourmet Lean Beef Burger.. Serius tersangat sedap burger die.. Tak muak macam sesetengah burger yang ado.. Balik rumah pon masih teringat-ingat burger kat Serai ni..

 
 
Aksi Affan makan burger.. Die tak kisah aku ambik gambor muke die macam mana janji aku ngap!

Sementara menunggu dessert.. Raiisah main2 ngan daddy.. Picture last tu tak boleh blah tau pulak die posing kaki bersilang macam tu.. hahaha

Berry Pavlova rm14.80

Serius bapak sedap Pavlova die..


Rase nak oder lagi Pavlova die.. Tapi nak makan Tiramisu die gak..

Dah abis makan Pavlova.. Bee Huny teringin nak makan Tiramisu die.. Ari tu last makan masa ngan Ayu.. Lama kot tak makan Tiramisu die.. Nakkkkkk!!! Ok bee dah tak larat.. Huny oder kena abis kan.. Okey.. ;)

Sementara menunggu Tiramisu sampai bagi Raiisah minum susu jap.. Die pon dah haus.. Tapi bukan minum abis pon die buu buu susu tu.. Nak tetek la tu.. haha

Tiramisu rm14.80.. Affan suke Pavlova die.. Aku lak suke Tiramisu die.. Apa pon dua2 sedap terbaik...! Laki bini pengemar kek..

Makan sambil pangku anak.. Kemain bulat mata Raiisah tengok kek tu... Skang ni die dah pandai tengok makanan.. Kalo kite makan mulut die pon nyum nyumm jugak nak makan..


Dah abis makan round dalam mall.. Ada pulak tarian singa kat Empire ni.. Layan jap bagi Raiisah tengok tarian singa..

 Raiisah muke pelik.. Awak bising sangat kat sini..

Daddy die yang lebih padahal anak bukan paham pon.. Alasan Raiisah nak tengok Tarian singa tu..

Tengok daddy die yang over siap angkat Raiisah nak bagi tengok Tarian Singa.. Raiisah pon tak nak pandang.. Buhsan daddy.. hahaha ;P

Tapi tak lama pon dalam mall tu sebab masing2 perut dah kenyang ingat mau balik mau tido... hahaha Tula die kan perut dah kenyang2 ingat nak tido jer..

Ontheway balik Raiisah kemain lena tido.. Budak ni memang letak jer dalam car seat mula la nak terpejam... Macam daddy die kaki tido.. :P

piece : kathyjem

13 comments:

Rina Ellisa said...

alolololo.. comil nye Raisah.. :)

Zumie said...

sedapnya....lama dah xmakan pavlova :)

ZazaMyMoon said...

Heee sama menu cake kita.. last 2 weeks kita gi serai kat Life Centre mkn cake yang sama, pavlova & tiramisu.
tapi pavlova kt life centre kemain manis ibarat bleh potong kaki uolss :p

khadijahzulkefli said...

Pemilik gerai die tuh slh sorang staff kt tempat sy kje kak.. kalo kitorang dtg tnjuk business card kompem dpt diskaun..hehehe..pavlova die mmg terbaikkk..pehni nak rase tiramisu die plak la..terliur tgk akak makan...mihmihmih

khadijahzulkefli said...
This comment has been removed by the author.
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Raiisah besar nanti boleh join mummy daddy k.skrg tgok je dulu

Mooniqueen said...

Jangan kata kathy je setahun baru nak dtg balik, MQ yg duduk subang pun boleh kira berapa kali gi sana..
Tapi air yang kathy minum tu sedapkan...

fyna said...

ska la tengok raisah..sangat2 comel..dressup pun cun <3

mrs kayrul said...

selalu dengar org g makan kat sana...satu hari nanti mesti nak cuba jugak...comel la raiisah

✿ pink velvet ✿ said...

comei sgt raiisah.. nak2 pulak kasut dia tu, lagi geram tgk, haha~

D' Hasnie Aini said...

geramnya tgk raiisah nie... :)

Miss Brenito said...

SEJIBIK RUPER BAPAK DIERRRR

My Love.. said...

have you try ben's pavlova? that one lagi super yummy..i tried serai pya dh..but kurang umpphhh la...