Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 8, 2013

Sudah Berambut Pendek..

Dah dekat 2 bulan baru hegeh nak potong rambut.. Al maklum la kan dah jadi mummy ni memang memanjang tak sempat jer.. Dengan nak uruskan hal sendirinye denga hal anak laginye, hal kerja lagi, hal suami lagi... Macam2 hal lah nak kena buat nak kena pikir.. Itu yang kepala sampai botak tengah.. Eh takde kena mengena..hahaha..

Serius sekarang rambut gugur makin menjadi-jadi sebab tu kena potong pendek gak.. Kalo nak ikutkan memang la sayangkan nak potong.. Nak dekat setahun gak la tak potong rambut.. Aku tak kisah sangat rambut pendek sebab rambut aku ni jenis cepat panjang kang tau2 dah panjang paras pinggang.. Tapi takleh pendek sangat muke tak brape sesuai..

Pernah potong rambut pendek bawah telinga, 60 hari 60 malam aku menangis sebab menyesal kenapa pegi potong rambut pendek macam tu walaupon dah tau diri tu tak sesuai berambut pendek.. Last aku berambut pendek tahun 2005 pastu sampai sekarang tak pernah berambut pendek.. Paling pendek pon paras ni jer..

Tapi masa dalam pantang tak gugur pon dah abis pantang dah start kerja tiba2 gugur dengan jayanyeee..hahaha.. Kadang2 tu tau2 rambut aku dah penuh kat tangan Raiisah.. Paling rimas waktu nak bagi menyusu kat Raiisah.. Kang tau2 rambut aku dah ada kat mulut die..

Tak tau sebab apa gugur teruk macam ni maybe faktor hormon.. Takper harap 6 bulan ke atas rambut yang gugur tu akan tumbuh..

Terasa diri begitu muda.. =P Nak muntah.. Bukan nampak macam mak2 ker?? hahaha Tu nak bagitau gak baju yang kite pakai tu baju sebelum kawennnn dan masih boley di sarung.. kikikiki

Muka serius : Muka sengeh di buat2.. Dah lama rasenya tak bergambar senyum nampak gigi.. Asyik ambik gambar budjet mucung seksi jer buhsan tengok.. ;P

piece : kathyjem

2 comments:

Chekgu Azrine said...

lagi seweet rambut pendek camni..nampak muda sangat..

Fara Dilot said...

ha ah.. masok 2.5 bulan rambut keguguran.. bnyk plk tuh.. g saloon akk indonesia kat sek7 bangi.. akk tu soh pkai tonik rmbt.. after basuh rambut, die spraykan tonik tu b4 blow.. nmpk ok sket aa tapik tatau aa kalo keguguran berenti sbb rambut dah pendeks