Klik Yer!! Mekasih...

Monday, October 12, 2009

Lemang Perik Kera

Korang pernah tak makan Lemang Periuk Kera.. First time ni dengar dan juga first time memakan nya.. Rasa die jgn cakap la seeedaaappp!! Ni pun budak ofis yg bawak kan..

Sedap tau makan lemang periuk kera ni.. Cara masak die pun agak sama macam masak lemang buluh dan rase pun lebih kurang.. Cuma cara nk makan nyer ko kena kopek daun periuk kera tu dulu.. Tp kalo nk makan ngn daun2 die pun bley ajer..

Cara masak nyer hanya kukus..

Breakfast Lemang periuk kera.. yum yum

Cicah ngn Rendang lagi sedap.. Tp rendang nyer engak ade..

piece : kathyjem

5 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

felikss kan namanyer..dia bungkus dengan periuk kera tue la nyek..ish2 menarik tue..

Ceera said...

felik2... itu pun leh jadik tempat bungkus lemang..

mAr@ZiEy said...

Kathy..pos kat Bangi 1 tupperware..hhehe

kathy jem said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe : Akak mmg pelik pun..Tp rase die mcm lemang.. Mmg sedap..
Eira : tu la kecik jer daun periuk kera ni.. Sekali telan jer..
mAr@ZiEy : Nk ker..nnti kathy bungkus kan ek.. alamat nyer maner..?haha

Y u Z z 9071 said...

x pernah plak tengok..baru 1st time tengok ni....nampak cam sedap tuu